5 fakta om webbhotell och hosting

Webbhotell finns i alla dess former och storlekar med en bred variation av erbjudanden från webbhotellföretag, från gratisalternativ till avancerade för företag. Med andra ord finns det nästintill obegränsade erbjudanden. Innan du bestämmer dig för vilken kategori av webbhotell du vill använda bör du beakta fördelarna med olika alternativ. Vad som är bäst alternativ är subjektivt då det i stor del beror på dina specifika behov. Av denna anledning presenteras fem intresseväckande fakta om webbhotelltjänster och hosting, vilka är:

 

  • Kostnader.
  • Support.
  • Kommunikation.
  • Bandbredd.
  • Programvara.

Läs vidare för att titta närmare på dessa delar!

 

1. Kostnader

En av de viktigaste faktorerna som du förmodligen vill känna till är kostnader. Utvärdera vad din budget är innan du väljer det billigaste webbhotellet. På detta vis blir det lättare att utvärdera alla alternativ. Betrakta din webbplats som ett företag och inte som din personliga webbplats.

 

Billiga eller kostnadsfria webbhotell kan vara tilltalande vid första anblick. Tänk dock på att dessa vanligtvis har hundratals eller tusentals webbplatser på en enda server. Det här får till följd att fler problem kan orsakas och du vill givetvis att webbplatsen fungerar felfritt dygnet runt. Utvärdera därför noga hur mycket du är villig att riskera stabilitet och säkerhet för pengar.

 

2. Support

Inom webbhotell och hosting är support ett brett begrepp. Vanligtvis hanterar ett webbhotell saker som tekniskt underhåll, maskinvarubehov och serveradministration. Du kan som webbplatsägare bestämma vilken teknik din webbplats ska använda, däribland PHP, ASP.NET eller Java. Avgör i förväg vilken teknik som passar din webbplats bäst och kontrollera vad ditt val av webbhotell stödjer.

 

3. Kommunikation

En tredje mycket viktig faktor hos ett webbhotell är dess kommunikation med sina kunder. När du letar efter ett webbhotell bör du hitta ett som håller regelbunden kontakt genom e-postmeddelanden. På så vis får du bra överblick av hur webbhotellföretaget presterar, nyheter, trender och eventuella planer som påverkar webbplatsägare. Det kan även ingå andra typer av kommunikation via forumdiskussioner, sociala nätverkstjänster eller interaktiva artiklar om olika ämnen.

 

4. Bandbredd

En välfungerande webbplats behöver tillräcklig bandbredd för att kunna föra över data från webbservern till användaren. Det här ska inte förväxlas med din internetanslutnings bandbredd, som är det som avgör hur snabbt data skickas till din dator från webben. Din plan hos det webbhotellföretag du valt behöver tillräckligt med bandbredd för att användare ska kunna ladda din webbplats. Hur mycket bandbredd som behövs beror på hur stor webbplatsen är och hur trafikerad du förväntar dig att den blir. För att göra en uppskattning kan du multiplicera det utrymme din webbplats behöver med mängden trafik som förväntas.

 

5. Programvara

En femte faktor som påverkar din webbplats prestanda är vilken programvara som webbservern körs på. Programvara av hög klass kommer att underlätta hanteringen av data. De absolut vanligaste typerna av programvara är Apache, Nginx, Microsoft Internet Information Services, Node.js, Caddy, Lighttpd med flera. Granska dem för att se vilken programvara som är tillgänglig på det valda webbhotellet. Oavsett vilket webbhotell som väljs kommer det att använda någon av dessa nämnda programvaror.

 

5 intresseväckande fakta om webbhotell som du bör veta

Oavsett om du har en verksamhet eller bara vill blogga har du nytta av ett webbhotell. Här presenteras fakta som du bör veta innan du väljer webbhotell.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet