8 sätt att tjäna pengar med webbhotell

Med egen hosting och egna domäner kan du börja få en inkomst hemifrån soffan. Det finns personer som driver företag på heltid från sin dator. Här kommer åtta sätt som du kan tjäna pengar på med webbhotell.

 

Egen hosting och domän: din väg till mer inkomst

Med egen hosting och en eller flera domäner kan du redan idag börja arbeta för att tjäna pengar hemifrån. Det som skiljer internet från IRL är just att alla får chansen: med en egen plattform på nätet kan du skapa en eller flera sajter som en dag kan bli en heltidsinkomst. Det tar tid, men är helt möjligt och du kan bo var som helst.

 

1# Blogg

Bloggen är både en inkomstkälla i sig och en grund för att tjäna pengar genom andra metoder. Har du en sajt bör du också ha en blogg på sidan för att lättare få fler besökare. För att tjäna pengar med en blogg måste du nischa din blogg. Du måste skriva om ett särskilt ämne och sedan fördjupa dig mycket. Tänk så här: hundar är en bransch, inte en nisch, medan valpträning eller träning av sök är en nisch. Ju mer du nischar din blogg, desto större chanser har du att få besökare. Ett tips är att driva flera riktigt smala bloggar som sammantaget ger dig en bra inkomst.

 

2# Webbshop

Det finns olika slags webbshopar att starta. Antingen är du affiliate och säljer andras saker, eller så säljer du egna produkter. Du kan också sälja egna produkter som du inte ens behöver röra i. Fabriken tillverkar produkterna i Asien eller Östeuropa och ett logistikföretag skickar produkterna direkt till dina kunder.

 

3# E-böcker

Om du har en blogg kan du öka möjligheten till inkomst genom att skriva en e-bok om bloggens ämne och sälja på din sajt. Har du skrivit en roman kan du också sälja den på din sajt, i kombination med andra större publiceringsplattformar.

 

4# E-filmer

E-filmer är en växande bransch. Är du skicklig på att skapa något i trä, sy eller kan förklara marknadsföring på ett genialt sätt? Skapa en e-film och sälj. Det tar tid att skapa en bra film, men filmer säljer bra. Eftersom kunderna bara behöver ladda ner produkten, så kan du tjäna pengar på filmen i flera år.

 

5# Appar

Du kan antingen skapa egna appar eller anlita ett företag som skapar en app åt dig. Kombinera appen med en smart blogg. Din app måste rikta sig till de personer som redan besöker din sajt.

 

6# Konsult

De riktigt stora pengarna på nätet (och IRL) finns i att vara konsult. Det kräver att du verkligen är skicklig på något som aktiesparande, språk eller marknadsföring. Du kan också erbjuda att vara något slags coach, som tränings- eller starta företagscoach.

 

7# Sälja domännamn

Ett ledigt domännamn kostar alltid detsamma, oavsett namn. Endast .se, .com etc. skiljer sig åt. Om du ser att något verkar växa, någon slags trend eller företeelse, så köper du omgående upp namnet, både som .se och .com-adress. Sedan kan du erbjuda företag att köpa namnet av dig.

 

8# Driva trafik till ditt företag

Om du har ett företag måste du naturligtvis ha en hemsida med företagets namn som domännamn. Gör allt vad du kan för att driva kunder till ditt företag, vare sig det är på nätet som en webbutik eller en fysisk bilverkstad i Åmål.

 

8 sätt att tjäna pengar med webbhotell, hosting och domän

Med egen hosting ohh en eller flora domäner kan du börja tjäna pengar redan idag. Du kan t.ex. driva en blogg, webbshop, sälja e-filmer eller vara konsult.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet