Allt om webbhotell för nybörjare

Att ha en webbplats utan ett bra webbhotell kan leda till olika problem som långsam laddningshastighet eller driftstopp på grund av serverfel eller strömavbrott. Mot bakgrund av dessa frågor är det viktigt att du hittar det bästa webbhotellet efter just dina behov. Men vad är egentligen ett webbhotell och hur väljer du rätt leverantör? I den här korta artikeln svarar vi på det – och mycket annat!

Vad är ett webbhotell?

Termen “webbhotell” används ofta för att referera till en webbplats leverantör som låter dig lagra innehållet på din webbplats och data online på leverantörens servrar eller fysisk hårdvara. Dessa tjänster har funnits sedan i början av 1990- talet och är fortfarande en av de vanligaste internettjänsterna som finns tillgängliga idag. De har förändrats dramatiskt med tiden på grund av den utveckling som har skett över tid. I synnerhet när det gäller deras utbud och pressade pris. Idag erbjuder de flesta webbhotellen en rad av tjänster och produkter såsom:

 • En enkel webbplatsbyggnad på plattformen.
 • Tillhandahålla e-post hotell med begränsad/obegränsad data och e-post addresser.
 • Möjlighet att koppla ett domännamn till din hemsida.
 • Ge dig datalagringsutrymme för din webbplats..
 • Tillgång till en rad av analytiska verktyg.

Webbhotellstjänster har vanligtvis ett överenskommet pris och kan debiteras beroende på vilken typ av webbhotell du använder och mängden data eller bandbredd som används. Det är således ett populärt alternativ för både små och medelstora företag såväl som för dem som vill skapa en personlig blogg.

Vad är ett webbhotell?

Det är viktigt att ha en webbhotellstjänst eftersom den kan hjälpa dig att nå dina mål och se till att din webbplats fungerar smidigt. Bland annat hjälper de dig att skapa och underhålla webbplatser på ett enkelt sätt och effektivt hantera webbplatstrafiken. Men idag är internet översvämmat av olika typer av webbhotell och var och en kommer med sina egna för- och nackdelar. Nedanför listar vi några fördelar och nackdelar som du bör vara speciellt uppmärksam på.

Fördelar med webbhotell

 • De tillhandahåller lagringsutrymme på din egen dator eller i molnet till företag och privatpersoner.
 • Vissa har en webbplatsbyggare där du kan bygga din webbplats eller blogg hemifrån till en liten kostnad.
 • De är enkla att komma igång med och erbjuder oftast allt som du behöver gällande webbplatsutrymme och det med en förmånlig månadsavgift.
 • De erbjuder en rad av tjänster, från lagringsutrymme och domännamn till analytiska verktyg och webbdesign.
 • Det är ett kostnadseffektivt alternativ och leverantörerna har en stor tillförlitlighet, särskilt när det gäller säkerhet.

Nackdelar med webbhotell

Några nackdelar som du oftast hittar är så klart helt beroende på vilken leverantör du väljer:

 • Begränsat antal webbplatser du kan vara värd för.
 • Långsammare svarstider och kompatibilitetsproblem med olika webbläsare.
 • Begränsade lagringsutrymmen.
 • Avsaknaden av analytiska verktyg och Search Engine Optimization- verktyg.
 • Ingen svensktalande kundservice.

Hitta rätt webbhotell

Först och främst bör du hitta rätt webbhotell efter just dina behov. Det finns många frågor som du bör ställa dig själv innan du fattar beslut om att välja rätt webbhotell för ditt företag. Till exempel, behöver du en webbplatsbyggare tjänst och tillgång till analytiska verktyg? Eller räcker det bara med datalagringsutrymme? Andra faktorer som du bör tänka på inkluderar: typen av värdplan, deras serverplats (i vilket land den är), kundsupporten, drifttid och dataöverföring.

Om du är osäker eller ännu inte har övervägt dessa frågor kan du behöva rådfråga dina webbutvecklare för att få råd om vilket webbhotell som passar bäst för dina behov eller använda jämförelsesidor som rankar de bästa webbhotellen.

Allt om webbhotell för nybörjare – Det du behöver veta!

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om webbhotell: vad det är, deras för- och nackdelar och hur du väljer den rätta leverantören.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet