Billiga Webbhotell

Bäst webbhotell till budgetpris

Detta är ett gästinlägg.

De flesta kunder tänker att ett billigt webbhotell inte alls är så bra. Det är helt förståeligt. Ordspråket säger “man får vad man betalar för helt enkelt”. Men i webbhotells branschen kan jag inte riktigt hålla med. Om man jämför olika företag som erbjuder hosting så behöver ett webbhotell som kostar 99 kr/mån inte vara bättre än ett som kostar 29kr/mån. Det är hela sanningen! Om man går in i de tekniska termerna och kollar vad man egentligen får för pengarna man betalar så kan det skilja stort mellan de olika servrarna och paketen. Jämför gärna själv i de tekniska och se med egna ögon, en del information kommer säkerligen att chocka dig. Under presenterar jag lite mer tekniskt som kan få dig på andra tankar.

I denna artikeln vill jag inte hänga ut något webbhotell, istället väljer jag att tipsa om ett som är bra och som jag själv väljer som nummer 1 under 2012.

Det bästa webbhotellet just nu som är med i tiden är helt klart Webbdo! De erbjuder låga budgetpriser med en enorm fokus på det tekniska. Här får man den absolut senaste server-tekniken där bland annat dubbla hexa processorer (CPU) samt snabba SSD-diskar till sitt webbhotell. Och med RAID5 och dagliga backupper. Så nu är det slut med segheten för den som kräver mer. För här går det undan för den som vill ha snabbhet. Så om du är ute efter ett bra webbhotell så är det företaget Webbdo du ska vända dig till.

Inte övertalad? Läs mer och blir det…

Teknisk jämförelse

Som jag började de första meningarna i denna artikeln så stämmer det inte alls att man får vad man betalar för! Jag har inte stött på ett enda webbhotell som erbjuder ens en hexa CPU. Hos Webbdo drivs alla servrar på minst två processorer av typen hexa. SSD-diskar blev populärt någon gång under 2010. Trotts detta så är det ändå bara Webbdo som har detta i sina servrar vad jag har hittar när jag letat på Internet. Vill man ha detta hos andra webbhotell så blir man tvungen att hyra en dedikerad server. Men det finns i dagsläget inte att få tag på i Sverige (vi är lite efter i tekniken här). Vill man ha en grym prestanda som beskrivs ovan blir man helt enkelt tvungen att vända sig till den internationella marknaden, exempelvis England. Och då snackar vi inte priser från 29kr/mån. Billigaste dedikerade server med det tekniska som Webbdo erbjuder ligger omkring 4500 kr/mån+uppsättning. Och då får man en riktigt bra server, men det är inte alla som har budget för detta.

Förstår du nu varför man inte kan jämföra priser på just webbhotell? Det dyrare alternativet är inte alltid det bästa!