Bygga hemsida i WordPress

WordPress – Det enkla sättet att bygga din nya hemsida

Oavsett om du ska bygga en helt ny hemsida eller förnya er befintliga är WordPress inriktning du vill gå för att skapa en helt ny hemsida.

WordPress är enkelt att använda

När du sätter dig ner och ska bygga en företagshemsida finns det få verktyg som både är så lätthanterliga samt avancerade som WordPress. Detta som i grunden är ett bloggverktyg passar lika bra för den avancerade utvecklaren som för nybörjaren. Verktyget är uppbyggt kring teman som du fritt kan välja mellan och sedan anpassa efter dina behov om du känner för det. Dessa teman får direkt din hemsida att se väldigt professionell ut.

När du valt ett tema som har en design som lockar dig och företaget, är det dags att välja vilka färger sidan ska ha, hur olika flikar på sidan ska vara uppbyggda och andra mindre inställningar. Allt detta sköts på ett pedagogiskt via WordPress, som gör programmet perfekt för nybörjaren. Genom att bygga en företagshemsida med WordPress får du även lära sig snabbt hur du uppdaterar sidan med ny information.

Tänk på hemsidans innehåll

När du har lyckats få till den mallen som du anser passa hemsida bäst och konfigurerat sidan efter era behov, är det dags att fylla den med material.
Vid denna punkt är det viktigt att stanna upp och tänka till lite, dels om vill ni ha materialet lättillgängligt och dels om vill ni att kunder ska kunna hitta dit via sökmotorer.
När ni ska bygga en företagshemsida är det därför viktigt att ni inte fyller på med för mycket material på startsidan,
gör det väldigt enkelt och överskådligt, tänk även på att ni ska ha rättigheterna på de bilder som används. Sedan anpassar ni texten med sökord som många söker på via Google.