De bästa tipsen för att hitta ett bra webbhotell

Det finns flera punkter du bör tänka på när du ska välja ett webbhotell, vare sig du är privatperson eller i företagssyfte. Här kommer några av de bästa tipsen.

 

Utrymme

Det första du bör tänka på är upplägget på din hemsida. Om du nästan enbart ska ha text på sajten behöver du inte ha lika stort utrymme som om du även vill ha bilder och videor. Du bör även ha i åtanke att du kanske vill utöka utrymmet i framtiden. Det är bättre att betala för ett lite större utrymme än vad du verkligen behöver i början istället för att behöva utöka vid ett senare tillfälle.

 

Trafik

En annan punkt som du måste ha i åtanke är trafik. Om du till exempel vill att dina besökare ska kunna ladda ner filer eller filmer måste du välja ett webbhotell med en hög trafikmängd där det är tillåtet. Det hör ihop med det antal GB som dina besökare spenderar.

 

Transaktionshastighet och responstid

Det finns få saker som man anser vara så irriterande på internet som långsamma hemsidor. Om din hemsida inte laddas på några få sekunder kommer de flesta säkerligen klicka sig vidare utan att ens kolla på din sajt. Responstid är enkelt förklarat tiden det tar att nå serven. Dessa är två väldigt viktiga punkter som du bör kolla upp noggrant.

 

Kundtjänst

När du hyr plats på ett webbhotell kommer du säkerligen behöva komma i kontakt med supporten ett antal gånger. De ska vara lättillgängliga och kunniga. Det bästa är så klart om de är tillgängliga via flera olika kanaler som till exempel chatt och e-post. För akuta problem som att hela servern skulle ligga nere är det en fördel om det finns möjlighet till telefonkontakt. Prova gärna att ta kontakt med supporten innan du fattar ett beslut för att bilda dig en uppfattning.

 

 

 

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet