Dedikerad Sever

Dedikerad Server och trygghet

Med en dedikerad server får du eller ditt företag en egen server för en eller flera hemsidor. Genom att skaffa detta via till exempel ett webbhotell får du en större prestanda och anpassningsbarhet och även backup på innehållet. Nästan samtliga dedikerade servrar skapar en backup-kopia på sitt innehåll några gånger i veckan och ibland dagligen, vilket gör att du aldrig förlorar filer.

Snabba hastigheter med dedikerad server

En dedikerad server kan användas till mycket och det är dina behov som avgör hur den kommer konfigureras och användas. Du kan välja att ha den helt till din eller ditt företags hemsida för att vara säker på att hemsidan alltid är online med mindre risk att bli hackad. Du kan även välja att använda servern som en lagringsplats, som du enkelt kan komma åt oavsett vilken dator du använder dig av.

Oavsett vad du väljer att använda din dedikerade server till, kommer du få stabila och höga hastigheter när du kopplar upp dig mot servern. På senare tid har det blivit allt vanligare att man skapar egna spelservers för olika datorspel, något som gör en dedikerad server till ett måste, då man i spel är väldigt beroende av stabila uppkopplingar. Se till att du håller hög säkerhet och snabba hastigheter med dedikerade servrar.

Verktyg på din server

Eftersom en dedikerad server går att använda till väldigt mycket, finns det även ett stort antal verktyg, som du kan installera på din server. Många webbhotell erbjuder dig enkla installationer av olika verktyg för att du snabbt och smidigt ska kunna använda den. Ett vanligt verktyg som brukar köras på dedikerade servrar är Citrix. Denna mjukvara låter dig enkelt komma åt både server och uppkopplade datorer för att fjärrstyras och skötas om direkt via nätverket. Även Microsoft Exchange är en populär mjukvara som ligger på många dedikerade serverar. Därtill finns det en rad olika DNS-verktyg som hanterar de olika uppkopplingarna.