Fakta och myter om webbhotell

Webbhotell och hosting är en förutsättning till det internet vi har idag. Webbhotell möjliggör för alla på internet att komma åt webbplatser. Det är det utrymme du köper på en webbserver för att lagra en webbplats webbfiler. Härnäst presenteras tre myter och sju otroliga fakta om webbhotell. Läs vidare!

 

3 myter om webbhotell

  1. Kräver expertkunskaper. Många kan tro att webbhotell och hosting bör överlåtas till IT-experter och webbutvecklare. Även om det här kan ha stämt tidigare är det numera långt ifrån sanningen. Dagens hantering av webbplatser genom webbhotell har aldrig varit enklare och mer användarvänliga. Allt som du vill uppnå med din webbplats erbjuds av webbhotellens mångsidiga funktioner.

 

  1. Liten skillnad mellan webbhotell. Faktum är att utbudet av tjänster från olika webbhotell varierar och att fler skillnader förutom pris finns. Speciellt har det de senaste åren skett en stor diversifiering inom branschen. Detta gör att webbhotell stödjer mycket distinkta och unika tjänster som tillgodoser alla typer av verksamheter och organisationer.

 

  1. Gratis är bäst. Det kan vara lockande att välja billiga eller kostnadsfria webbhotell. Även om det bästa alternativet hade varit gratis i en idealisk värld vet vi att det i verkligheten oftast inte är så. För enklare webbplatser som personliga bloggar kan det räcka med billiga webbhotell. Dock är det ett opassande alternativ för företag och verksamheter som vill ha en välfungerande webbplats med ett professionellt intryck. Till exempel kommer ett lite dyrare alternativ erbjuda viktiga tjänster som bland annat kundsupport, tekniskt stöd och höga driftstider. Ännu ett problem med gratisalternativ är annonser på dina webbsidor för att ge intäkter till det kostnadsfria webbhotellet. Nackdelen med dessa annonser är att de är obligatoriska och inte kan tas bort. Det kan i värsta fall ge ett oprofessionellt intryck och därmed generera färre kunder.

 

7 otroliga fakta om webbhotell och hosting

  • Dyraste. Världens dyraste domännamn är insure.com och LasVegas.com. Den sistnämnda såldes för den svindlande summan 90 miljoner dollar.
  • Världens första webbplats. Den första webbplatsen någonsin var info.cern.ch och lanserades den 6 augusti 1991. Mannen bakom webbplatsen var Tim Berbers Lee.
  • Över hälften av webbplatserna på två webbservrar. Över 50 procent av alla webbplatser finns på antingen webbservern Apache eller Nginx.
  • Mer än hälften av jordens befolkning är anslutna. Numera är över 51 procent av alla människor i världen uppkopplade, varav Asien står för hälften av internettrafiken. Emellertid är det endast ett fåtal språk som dominerar, nämligen engelska, kinesiska, ryska, tyska och japanska.
  • Mest använda webbverktyget. WordPress är det populäraste verktyget för att bygga webbplatser. Från början var det avsett för bloggar och enklare webbsidor. Numera stödjer det funktioner för fullfjädrade webbplatser. Med dess omåttliga popularitet står WordPress för omkring 34 procent av alla webbplatser.
  • Miljardtals webbsidor. Det finns cirka 4,2 miljarder webbsidor på internet, fördelade över 8,2 miljoner webbservrar.
  • Andelen inaktiva webbplatser växer. Även om det totala antalet webbsidor ökar så ökar både antalet och andelen inaktiva webbplatser. Sedan 2013 har antalet aktiva webbplatser minskat från 186 miljoner till 171 miljoner. Inaktiva webbplatser utgör 85 procent av alla webbplatser.

3 myter och 7 otroliga fakta om webbhotell och hosting

Internet består av miljardtals webbsidor tack vare det stora utbudet av webbhotell och hosting. Här presenterar vi några myter och en rad otroliga fakta.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet