Gratis är inte alltid gott?

När du ska välja att ansluta dig till ett webbhotell finns det många aspekter och alternativ att ta ställning till. De flesta etablerade webbhotell på marknaden erbjuder dessutom en eller flera gratisversioner. Det kanske låter som den ultimata lösningen, men är det verkligen det? Nedan kan du läsa mer om svaret och om andra viktiga aspekter att fundera på.

Investera i din hemsida

Det är förstås inte dumt att välja ett gratisalternativ om du inte har råd att investera några pengar i ditt företag eller din hemsida. Naturligtvis är det bättre att ha en hemsida överhuvudtaget än att inte ha någon alls bara för att de kostar mycket pengar. Dock är det viktigt att verkligen tänka igenom om gratisalternativet gynnar dig eller inte innan du ansluter dig till ett webbhotell.

De flesta gratisversionerna har stora begränsningar i sitt utbud av verktyg. Det innebär att du kan få problem om du exempelvis vill ansluta en mejladress till din hemsida, erbjuda någon form av e-handel eller om du vill skräddarsy delar av hemsidan utöver webbhotellets teman.

Många webbhotell gör det enkelt för dig oms användare att först skapa en sida och sedan skala upp den genom att byta till en variant som kostar mer eller mindre pengar. Det här är ett av de smartaste alternativen du kan välja eftersom det inte låser dig vid att enbart kunna använda gratisversionens verktyg den dagen du vill lägga till mer till din sida. Dock är det viktigt att läsa på innan du bestämmer dig så att du inte förlorar något material på din gratissida om du väljer att uppgradera den till ett alternativ som kostar pengar.

En annan aspekt som kan vara bra att ta med i beräkningen är om webbhotellet du ansluter dig till erbjuder någon form av support. Det gäller både support mot dig som kund på deras webbhotell samt support för dina potentiella kunder. Gratisversionerna erbjuder i bästa fall bara det första alternativet och i många fall ingen support alls.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet