Responstid och säkerhet!

Två viktiga aspekter att fundera över när du ska välja webbhotell är vilken responstid webhotellet erbjuder och vilken säkerhet sidan har. Nedan kan du läsa mer om varför det här är viktiga aspekter samt hur du tar reda på om ditt webbhotell lever upp till det de säger.

Viktigt att veta responstid

Responstid kan vara en avgörande faktor för hur många kunder du behåller samt hur mycket fortsatt trafik din sida får. Begreppet responstid innebär helt enkelt den tid det tar för besökaren att se och komma åt hela din sida, det vill säga, hur lång tid det tar för dem att få kontakt med servern. En annan aspekt som påverkar responstider är hur mycket tid det tar för dina kunder och besökare att ladda ner innehåller, den så kallade transaktionshastigheten. Om både responstider och transaktionshastigheten är långsam eller om en av komponenterna är långsam ökar risken för att folk slutar besöka din sida eller att de stänger ner sidan innan allt innehåll laddas.

Därför är det av största vikt att undersöka vilken responstid och transaktionshastighet som det webbhotell du funderar på att ansluta dig till har.

Mer om driftsäkerhet

En annan aspekt som också är viktig för dig som vill ha återkommande besökare och framför allt för dig som driver ett företag och erbjuder e-handel på din hemsida är driftsäkerheten. Generellt finns det inget webbhotell som har perfekt driftsäkerhet hela tiden, utan det händer att servrar måste startas om eller att det behöver genomföras olika arbeten med servern.

Det i sin tur orsakar driftstopp på alla hemsidor som är anslutna till det webbhotellet. Dock är det mycket bättre med webbhotell som kan garantera en hög driftsäkerhet och som har planerade driftstopp för att genomföra arbete regelbundet. På det sättet kan du planera runt driftstoppen och meddela dina kunder i god tid samtidigt som du inte behöver vara orolig för oplanerade driftstopp lika ofta.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet