Så här installerar du WordPress via FTP

Flera webbhotell har en så kallad One Click Installer för WordPress vilket gör att du inte behöver några kunskaper om hur du installerar WordPress, det är bara att klicka och så installeras WordPress. Det är emellertid inte alla webbhotell som har en sådan installerare och vi på webbhotells.se tycker att det är synd om du väljer bort ett riktigt bra webbhotell bara för att du inte vet hur man installerar WordPress. Därför ska vi nu visa dig hur du gör.

Installera WordPress på webbhotell via ftp

  1. Skapa en databas för din domän, det gör du under ”databaser”. Skriv ner databasens namn, databasens användarnamn och det lösenord du har valt.
  2. Ladda ner WordPress. Gå till http://sv.wordpress.org/ och ladda ner WordPress.
  3. Ändra filen wp-config.sample.php med notepad (anteckningar) som du hittar i WordPressmappen du har laddat ner. Ersätt DB_NAME med databasens namn, ersätt DB_USER med ditt användarnamn och DB_PASSWORD med ditt lösenord. Spara ändringarna och döp om filnamnet till wp-config.php.
  4. Ladda ner en FTP-klient, till exempel Filezilla. Klicka på FTP i ditt webbhotells kontrollpanel så hittar du de uppgifter du behöver för att kunna komma åt din databas via FTP. Fyll i FTP-kontots IP-adress i rutan värd i Filezilla och det användarnamn och lösenord ditt FTP-konto har under användarnamn och lösenord. Anslut sedan.
  5. För över WordPressfilerna till root-mappen på ditt webbhotell. Du bläddrar fram WordPressmappen i Filezillas högra kolumn och hittar root-mappen i den högra kolumnen som du drar över filerna till.
  6. Skriv in din domänadress i webbläsaren. Fyll i de WordPressuppgifter du nu har framför dig och klicka på fortsätt. Inom några sekunder har WordPress installerats och då väljer du ett användarnamn och ett lösenord för din WordPressajt.
  7. Skriv in din domänadress och lägg till /wp-admin i slutet av adressen, sedan är det bara att logga in med ditt användarnamn och lösenord så hamnar du i WordPress kontrollpanel! Nu är det bara att börja skräddarsy hemsidan och fylla den med innehåll.

Vi på webbhotells.se önskar dig lycka till!