Så tjänar du pengar på din blogg

En blogg är en mycket bra plattform för att kunna tjäna pengar hemifrån. Hur mycket som du tjänar beror både på dina ambitioner och hur du använder bloggen.

 

Blogga och tjäna pengar

Det kan låta enkelt att kunna sitta hemma vid köksbordet, skriva lite och samtidigt tjäna pengar, men det kräver både mycket kunskap, uthållighet och tid. Konkurrensen på internet är stor och du måste blogga på rätt sätt för att lyckas. Samtidigt är bloggen en genial plattform som ger dig stora möjligheter. Du kan testa att blogga om ett ämne, ta bort artiklar, byta bilder och även byta ämne helt. Din blogg är som ett digitalt skrivblock som du använder precis som du vill. Förutsatt att du har egen domän och hosting, naturligtvis. På din blogg kan du ha annonser, affiliatelänkar, affilitebilder, sälja egna e-böcker, e-filmer, appar, produkter eller driva ett företag.

 

Webbhotell, hosting och domännamn

Du köper hosting och domännamn på ditt webbhotell. Vilket webbhotell som du väljer beror på vad du främst är ute efter. Det är ofta ekonomi, trafikmängd eller särskilda program som avgör vilket webbhotell som är bäst lämpat. För att driva en eller flera bloggar är det viktigast att du har tillgång till WordPress, som är världens vanligaste bloggprogram. Är det däremot så att du vill skapa en mycket stor sida eller om du ska ha en webbshop på din sajt, så kan det vara klokt att välja webbhotell utifrån det.

 

Det är vanligt att många börjar med att köpa hosting, för att sedan sitta framför datorn och fråga sig vilket domännamn som de ska satsa på. Det ingår så gott som alltid en domän när du köper hosting. Ditt domännamn är både jätteviktigt och inte lika viktigt som du tror, på en och samma gång. Antingen bör du välja ett mycket specifikt namn som förklarar vad du bloggar om, som hundskolanistockholm.xx eller kattleksaker.xx, eller så väljer du ett mer intetsägande ord som du både kan använda för att blogga om hundar, appar eller sport. Trial and error gäller verkligen på nätet. Om ditt mål främst är att blogga för att tjäna pengar, inte att blogga om ditt favoritämne, så bör du ta ett mer allmänt ord som drive.xx eller eko.xx – domäner som passar till många ämnen. I slutändan är det ändå inte domännamnet som avgör, utan innehållet på din blogg.

 

Nischa din blogg

För att tjäna pengar på din blogg måste den handla om ett ämne, ju smalare desto bättre. Dagens inkomstbringande bloggar, vare sig de är på svenska eller engelska, är alla nischade. Det smartaste sättet att försäkra dig om att verkligen lyckas tjäna pengar med ditt webbhotell är genom att ha flera nischade bloggar: en blogg om att resa miljövänligt inom Sverige, en annan om att skapa egna hundhalsband. Du måste dock tänka igenom ditt bloggämne så att du kan sälja något kring ämnet. Ska du till exempel blogga om resor måste du hitta reseföretag att vara affiliate åt. Det absolut enklaste är att blogga om träning, hälsa, mode, teknik, digitala tjänster, företagande och ekonomi. Dock kan det vara lättare att verkligen få trafik genom att blogga om DIY-ämnen som hur man skapar egna hundhalsband. Sedan kan du både sälja dina egenproducerade hundhalsband, din e-bok om ämnet, samt vara affiliate åt företag som säljer tyg och hobbymaterial. Arbeta långsiktigt och var kreativ, så har du stora möjligheter att lyckas.

 

Så tjänar du pengar på bloggen med egen hosting och domän

Du kan tjäna pengar hemifrån genom att skapa en eller flera nischade bloggar. Du behöver välja rätt webbhotell och sedan köpa hosting och bra domännamn.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet