seo

SEO – en viktig komponent för din hemsida

Om du är i startgroparna för att konstruera en hemsida så är SEO något du absolut inte vill missa. Kanske har du startat ett eget företag som behöver en representativ hemsida eller så skriver du en personlig blogg, oavsett vilken typ av sajt du har är SEO en av de viktigaste delarna i den. Om du inte har koll på vad SEO är och vad det gör för din hemsida, då är denna artikel för dig.

 

Hamna högst upp i sökningar

En hemsida är idag en väsentlig del av marknadsföring. En hemsida jobbar dygnet runt åt dig och är vaken och representativ när du sover, detsamma gäller för din blogg. Den kan läsas när som helst på dygnet. För att så många som möjligt ska hitta in till din sajt är det viktigt att den hamnar bland de första sökresultaten i sökmotorer såsom Google och Bing. Det gör sajten genom att du aktivt använder dig av SEO. Förkortningen SEO står för sökmotoroptimering på svenska. Du använder alltså SEO för att optimera din sajt för sökmotorer.

 

Handfasta tips för SEO

För att förklara SEO så enkelt som möjligt finns det vissa ställen du ska använda ett sökord på. Om du har en artikel om hundar på din hemsida kan ditt sökord vara “söt golden retriever”. Det hela kan beskrivas i ett fåtal punkter. Använd ditt sökord “söt golden retriever”:

 

  • I din metabeskrivning
  • I din metatext
  • I din huvudrubrik H1
  • I din underrubrik H2
  • Ett antal gånger i din artikel (antalet beror på hur lång artikeln är)
  • I bildbeskrivningar

Genom att måttligt fylla din artikel med ditt sökord kommer sökmotorer förstå att du skriver om just söta golden retriever-hundar på din hemsida. För optimal SEO ska det även finnas såväl utgående som ingående länkar till din hemsida.