Ta hand om din domän via ett webbhotell

Ta hand om din domän via ett webbhotell

Vad är ett webbhotell och varför kan det vara en bra idé att ta hjälp av ett webbhotell för underhåll av din hemsida? De flesta skaffar webbhotell för att kunna lägga tid och fokus på andra saker än att underhålla sin hemsida, men webbhotell kan även hjälpa dig att få fler besökare till din hemsida.

 

Vad är ett webbhotell?

Har du en hemsida som du inte kan, orkar eller vill ta hand om själv kan ett webbhotell vara lösningen. Ett webbhotell är nämligen en tjänst som erbjuder ägare av hemsidor att slippa administreringen och underhållet av deras hemsidor. Exempelvis kan ett företag skaffa ett webbhotell som sköter driften av deras företagshemsida, så att företaget istället kan lägga all sin tid och energi på att sköta sitt företag och att ta hand om sina kunder.

 

Vilka tjänster erbjuder webbhotell?

Webbhotell erbjuder flera olika tjänster i form av exempelvis lagringsutrymme, trafikkapacitet, tillgänglighet, säkerhetskopiering med mera. Eftersom en hemsida kräver ett visst underhåll för att fungera optimalt och/eller för det ändamålet den är tänkt för, behöver den skötas på ett sätt som gör att den upplevs som aktiv hos både besökare och av sökmotorerna.

 

Ett webbhotell kan se till att hemsidan uppdateras med jämna mellanrum. En hemsida som sällan eller aldrig uppdateras kommer uppfattas som “inaktiv” av sökmotorerna och göra att hemsidan hamnar långt bak bland sökresultaten. Med hjälp av regelbundna uppdateringar får hemsidan bättre chans att synas och hittas av besökare, exempelvis på Google.

 

Vad kostar det?

Det finns webbhotell som både är gratis och som man får betala för. Gratisalternativen erbjuder oftast enklare tjänster, men för dig som är nybörjare eller som inte kräver en högpresterande hemsida direkt från start, kan gratisalternativet vara en bra början. Dina behov bör avgöra hur mycket du vill lägga på ett webbhotell.

 

 

 

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet