Två viktiga aspekter att fundera på!

När du ska välja webbhotell för din eller ditt företags nya hemsida finns det en uppsjö av saker att tänka på. Det finns två aspekter som i många fall är lite extra viktiga, nämligen lagringsutrymme och trafikkapacitet. Om du är nyfiken på varför de här aspekterna är viktiga och på vilket sätt de spelar en avgörande roll ska du fortsätta läsa.

Mer om lagringsutrymme

Generellt är lagringsutrymme bland det viktigaste du behöver ha koll på när du ansluter dig till ett webbhotell. Det avgör nämligen hur mycket material du kan lägga upp och vilken typ av material du kan ha på din hemsida. Om du exempelvis vill lägga upp videomaterial eller annat material som kräver mer lagringsutrymme bör du fundera över det noga innan du väljer vilket webbhotell och vilken lösning du vill satsa på.

Dessutom kan det vara bra att tänka på att om du vill ha flera hemsidor på samma webbhotell och på samma konto är det inte säkert att det är ett enskilt lagringsutrymme för varje hemsida. Utöver det kan kapaciteten för e-postkonton kopplade till hemsidan också räknas med. Det vill säga, det gäller att ha koll på vad som ingår och fundera över hur mycket kapacitet du behöver. Ofta går det att köpa till mer lagringsutrymme senare om du behöver.

Mer om trafikkapacitet

Om du eller ditt företag förutspår att ni kommer att ha en hög belastning på er hemsida eller om er hemsida kräver extra mycket för att leverera information på ett bra sätt, då är det extra viktigt att det webbhotell du använder dig av erbjuder hög trafikkapacitet.

Trafikkapaciteten går ofta inte att korrigera i efterhand på samma sätt som lagringsutrymmet. Det beror på att olika webbhotell erbjuder olika möjligheter för hög trafikkapacitet. Däremot kan du ofta byta till en annan lösning på samma webbhotell eller byta webbhotell om du inser att du behöver högre kapacitet.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet