Vad är egentligen ett webbhotell?

Vad är egentligen ett webbhotell?

Ett webbhotell är en tjänst som förvarar din hemsida och visar upp den för dina besökare. Du måste ha en server som är ansluten till internet, annars syns inte din hemsida. Servern måste också vara ansluten till internet dygnet runt och inga avbrott får ske. Internet ska alltid vara tillgängligt, och det brukar det vara om inget haveri sker. Internet är en slags tjänst som förflyttar information från olika datorer som tillsammans är uppkopplade till varandra.

 

Uppkoppling

Detta betyder att du själv inte behöver ha din egen dator uppkopplad till internet dygnet runt, bara för att din hemsida ska kunna läsas av andra. Visserligen kan du ha en dator som är uppkopplad till internet jämt, och på sätt fungerar precis som ett webbhotell gör. Men då krävs det vissa förkunskaper om både system och hårdvara. Därför är det smidigare att använda ett webbhotell som finns till hjälp med allt som kan hända i servern. Webbhotell har alltid personal tillgängliga dygnet runt och som kan fixa störningar som kan uppstå.

 

Utrymme

Det finns olika stora utrymmen på de webbhotell som finns, därför är det viktigt att du kollar upp hur stort utrymme du behöver. Har du många bilder och videos är det bra att ha ett stort utrymme. Du behöver ofta ett bra domännamn som gör att en sökning på Google hittar din hemsida direkt. Ett eller flera E-postkonton behövs och även databaser och inloggning till ditt webbhotell.

 

Viktiga funktioner

För att din hemsida ska fungera så säkert det går, krävs det något som kallas SSL-certifikat. Det kan du aktivera gratis och många webbläsare har en varning som säger till om det saknas SSL (HTTPS) på sidan. Det är också viktigt att du väljer ett webbhotell som har den hastighet du behöver, något som brukar påverka sökmotorernas rankning. Ju högre prestanda desto bättre rankning.

 

 

 

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet