Vad är skillnaden mellan Linux och Windows (webbhotell)

Om du inte är insatt i webbplatser och funderar på att skaffa ett webbhotell, bör du ta reda på mer. De två vanligaste är Linux och Windows, och här kan läsa om vilka skillnader de har och förhoppningsvis hittar du den webbplats som passar dig.

 

Linux

När du läser på webben upptäcker du snart att Linux är lite mer populärt att använda om du behöver ett webbhotell. Men det är en smaksak, så läs gärna vidare för mer fakta. Största skillnaden mellan Linux och Windows är den programkompatibilitet de kan erbjuda. Med andra ord innebär det att den programvara som körs på Windows inte körs på Linux och tvärtom.

 

Stabilitet och säkerhet

Linux är säkrare än Windows, som är lättare att förstå. Det är troligtvis därför som hackare hellre angriper den programvaran. Windows har även fler användare än Linux, och det gäller i första hand de som använder PC. När du väljer vilket webbhotell du ska ha är det viktigt att titta på säkerheten. När det gäller uppdateringar gör Windows sina en gång i månaden, men skulle det gälla en akut uppdatering sker det givetvis oftare. Linux i sin tur uppdaterar och rättar till, så fort ett problem uppstår. Det beror på att de har ett större nätverk av Linuxutvecklare världen runt, och därför anses Linux som en stabilare programvara.

 

Kompatibilitet

De båda programvarorna använder sig av olika språk, appar och ramverk, ta först reda på vilka du behöver använda så du vet om att det webbhotell du använder är kompatibelt med dessa. Linux använder sig av Apachemoduler och SSH. Väljer du Windows är det ASP.NET, MSSQL, Visual Basic med flera som används.

 

Vilken programvara är bekvämast att använda?

Linux är egentligen både användarvänligare och bekvämare än Windows, men eftersom Windows är den programvara som använts längst, är de flesta mer vana med det. Det brukar ta tid att lära sig ett nytt operativsystem, så har du inte tid eller lust, håll då kvar vid Windows om det är det du använder.

 

 

 

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet