SSD Hosting i Molnet - Vi berättar mer!

Välj SSD Hosting istället för SAS Hosting

När man ska välja mellan SSD Hosting och SAS Hosting finns det en hel del att tänka över. För det första måste man veta vad som skiljer dessa två olika saker åt innan man bestämmer sig. Båda varianterna har fördelar och nackdelar, och vilken variant man väljer är ofta sak som beror på slumpen om man inte är insatt. I denna artikel ska vi gå igenom just vad dessa termer betyder och varför man bör välja just SSD framför SAS.

Vad är SSD Hosting och SAS Hosting?

SSD Hosting och SAS Hosting är termer för hur man lagrar och sätter upp en webbsida på internet. Om man använder sig av metoden SSD lagras samtliga delar till webbsidan på en fast, elektronisk, disk. Om man däremot väljer att använda sig av metoden SAS Hosting finns alla sajtens delar i molnet. Bokstäverna SSD står för Solid State Drive och är det senaste inom modern datalagringsteknologi. Dessa diskar finns i kraftigare datorer och används allt mer av företag som lagrar mycket data internt.

Om man använder sig av SSD Hosting kommer ligger alla webbsajtens delar på ett ställe, och man kan inte få tag i dem från till exempel mobilen. Med en SAS Hostad webbsajt ligger däremot alla delar i molnet och man kan enkelt gå in och ändra webbsajtens layout, bilder med mera från flera olika enheter genom att man använder sig av ett användarnamn och lösenord. Dock har denna metod ett antal nackdelar.

Varför ska man välja SSD Hosting?

En av anledningarna till att man ska använda SSD Hosting för sin webbsajt är att trafiken går radikalt mycket snabbare, och med andra ord kan den typen av sajt generera mer trafik och på så sätt kan företaget som har sajten tjäna mer pengar. Det är också mycket mera pålitligt att använda sig av SSD teknik än att förlita sig på molnet. Att använda SSD är också betydligt mer miljövänligt än vanliga hårddiskar.

Om man ser till SSD disken som sådan löper den betydligt mindre risk att drabbas av fel än en vanlig hårddisk, vilket också gör den mer stabil. Disken kan vara en lite dyrare investering men i gengäld får man mer trafik på sin sajt, vilket kan generera en stor vinst i slutändan. Det finns alltså flera anledningar till att man vill använda sig av SSD tekniken om man har en webbsida som man vill ska finnas kvar, och om man vill kunna tjäna pengar på den.

Flera fördelar med SSD

Det finns alltså flera anledningar till att man ska välja SSD Hosting framför SAS Hosting om möjligheten finns. Vem har inte suttit vid datorn och stött på en långsam webbsida? Ger en sådan nöje? Om sidan som sådan inte innehåller information som inte kan hittas någon annan stans, eller om sidan är en sådan man måste besöka kommer man troligen lämna den och gå vidare till en annan sajt. Det är också säkrare att förvara sina saker på denna disktyp.