Viktiga WordPress plugins

I förra inlägget skrev i på webbhotells.se lite om WordPress och vi har nämnt WordPress vid ett flertal tillfällen tidigare, något som vi har gjort för att WordPress gör det mycket enkelt för dig att skapa en hemsida och för att du med detta publiceringsverktyg kan anpassa din hemsida i det oändliga. Dessutom finns det en massa bra plugins (tillägg) som ytterligare förbättrar din hemsida och som gör att den syns på sökmotorerna, men observera att du måste ha WordPress på ett webbhotell eller liknande för att få tillgång till alla funktioner.

Nu tänkte vi ge dig tips på några viktiga SEO-plugins du bör använda dig av när du använder WordPress på ett webbhotell.

Tips på WordPress SEO plugins.

  • Stora SEO-plugins. Vanliga SEO-plugins som många använder sig av är All in One SEO Pack, Yoast’s WordPress SEO Plugin och SEO Ultimate. Dessa tillägg gör att du kan lägga till titeltaggar, metabeskrivningar, att besökaren dirigeras om till startsidan om du tar bort en sida som fortfarande finns kvar bland träffarna på Google (och som inte ställer till det för dig när Google indexerar din sajt) och mycket annat.
  • XML Sitemap. Du bör också installera Google XML Sitemap eller liknande som förenklar Googles och andra sökmotorers indexering av din hemsida.
  • Page Tagger. Om du inte bara har inlägg (posts) utan även sidor på din hemsida kan du installera en Page Tagger så att du även kan tagga dina sidor, inte bara dina inlägg.
  • SEO-plugin för bilder. Om du har bilder på din sajt bör du installera ett SEO-plugin för bilder, till exempel SEO Friendly Images, vilket gör att din sajt hamnar högre upp i sökresultaten och att dina bilder syns i bildsökningarna, såvida du använder bra och relevanta sökord när du döper dina bildfiler.