Webbhotell: 7# tips för att få mer trafik till din webbshop

Det är roligt och utmanande att driva en webbshop. Den absolut största utmaningen är att få kunder, att marknadsföra din e-handel och börja få en inkomst på sajten. Här kommer 7# tips för att öka trafikflödet till din sajt.

 

1# Rätt webbhotell

Om du har en webbshop är det viktigt att du valt ett webbhotell som ger dig goda e-commerce-lösningar. Tänk också på att en webbhandel kräver mer data än en enkel blogg. Det är viktigt att det tekniska, IT-strukturen, fungerar. När en kund går in på din sajt ska sidor och produkter snabbt laddas upp. Ta hjälp av ditt webbhotell via mejl, telefon eller chattfunktionen och köp alla de tekniska lösningar och program som du behöver.

 

2# Förstå grundläggande marknadsföringsprinciper

Du måste förstå grundläggande marknadsföringsprinciper för att få (mer) trafik till din sajt. På internet är det du som måste skapa flödet till din sajt, det är ingen som kommer att råka surfa in på din webbshop. Du ska fråga dig vilka problem som dina kunder har och på vilket sätt du kan lösa dem. Om du har en webbshop som säljer träningskläder skapar du artiklar och filmer som kan hjälpa dina kunder med träning och viktnedgång. Vänd på det: hur brukar du googla på nätet? Varför hamnar du på en blogg eller webbshop? Vad är avgörande för att du ska lägga en order? Kunden ska hela tiden vara i fokus, inte webbshoppen, dina produkter eller du själv/företaget.

 

3# Youtube

Youtube är en bland dina absolut bästa vänner om du har en webbshop. Skapa infomercials, korta filmer som berättar om en produkt: hur den hjälper kunderna och hur den används. Du kan också skapa filmer som hjälper din målgrupp med olika problem och sedan länka till din webbshop i filmerna. Skriv smarta rubriker till dina filmer. Utgå från de sökord som dina presumtiva kunder kan tänkas använda när de letar efter kunskap, lösning på problem eller efter en särskild produkt.

 

4# Pinterest

Pinterest är en kombinerad sökmotor och plattform där folk samlar bra artiklar på ”anslagstavlor”. Du skapar pins och boards med dina och andras artiklar. Pinterest är särskilt användbart om din målgrupp är välutbildade kvinnor. Du kan också anlita frilansare att sköta marknadsföringen åt dig på sidan.

 

5# Blogg

Genomtänka bloggar är mycket användbara för att få besökare. Säljer du blomkrukor och dekorationer? Skapa då artiklar som visar hur man driver upp olika blommor samt fördjupande artiklar för blomfantaster om olika blomsorter. Oavsett vad du säljer, så skriver du användbara och intressanta artiklar.

 

6# Facebooktävling

Du kan anordna tävlingar på Facebook och andra sociala media för att få mer trafik. Det är ett smart sätt att börja få kunder. När du anordnar en tävling är det viktigt att du följer plattformens regler. Om din vinst överstiger 1400 kronor måste personen skatta på vinsten och du måste skicka in namnet på pristagaren till Skatteverket, så det underlättar för både dig och vinnaren om vinsten understiger 1400 kronor i värde. Skapa enkla tävlingar med tydligt slutdatum, då kommer fler att delta.

 

7# Nyhetsbrev

Bland det första som poppar upp när du går in på många sajter är just nyhetsbrev. Nyhetsbrev är jätteviktiga. Skicka inte ut det för ofta och ha alltid bra erbjudanden, i annat fall kommer kunderna att avanmäla sig från nyhetsbrevet.

 

Webbhotell: 7 tips för att få mer trafik till din webbshop

För att tjäna pengar på din webbshop måste du får kunder. Det finns många marknadsföringsmetoder du kan använda för att driva trafik till din webbshop.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet