Webbhotell för just ditt behov

Det är ganska lätt att skapa en egen hemsida på någon billig tjänst online. Publicera lite bilder och texter så är det bra med det. Eller är det verkligen det? Hur ser det ut? Vem hittar dit? Vad säger du till dina besökare med en enkel hemsida med konstig adress? Hur proffsigt verkar det för andra?

Om du vill börja blogga om ditt favoritämne kan du förvisso starta ett enkelt konto på något gratisställe. Enkelt, billigt och väldigt amatörmässigt. Vill du däremot göra ett seriöst och proffsigt intryck är det en självklarhet att välja ett riktigt webbhotell. Ett som på ett strukturerat sätt kan ge dig tillgång till olika finesser som brukar behövas när din blogg och dina behov växer.

Börja blogga

Det sägs att det svåra med att blogga inte är att börja, utan att fortsätta. En blogg vinner ju på att ha varit igång länge så den blivit känd och fått många besökare. Den måste självklart också fungera hela tiden. Dina bloggbesökare blir inte glada om de möts av felmeddelande gång på gång. Välj därför alltid ett etablerat webbhotell för din blogg. Kontrollera omdömen från andra och jämför kapacitet och driftssäkerhet. Det är en bra början. Ett tips vid sidan av är att du gör klart ett antal blogginlägg redan innan du börjar med publiceringen.

Tidsintervallet för blogginläggen kan behöva lite särskild omtanke. Vet du egentligen när dina tänkta bloggbesökare är mest aktiva på nätet? Ta reda på det och gör dina blogginlägg tidsinställda så de kommer precis när din målgrupp börjar surfa på lunchen eller söndagseftermiddagen eller vad det nu kan vara.

Egen adress

Självklart ska en ambitiös blogg ha en egen domänadress. Registrera därför ett tydligt domännamn redan från början. I dag går det att välja toppdomänen .blogg som kanske kan passa en_extremt_bra.blogg. Men det går förstås lika bra att ha någon annan toppdomän som passar dig bättre, t.ex. bra_matlagningstips.nu . Tänk också på att om din blogg blir riktigt populär kan det vara klokt att registrera flera domäner för att inte riskera att någon annan tar en snarlik domän och knycker dina läsare. Exempelvis bästa_bloggen.nu och basta_bloggen.nu för att gardera för det där med svenska bokstäver.

Välj ett webbhotell som ger dig bäst möjligheter när det gäller att registrera din eller dina domäner.

När bloggen växer

När bloggen växer och du får fler och fler besökare behövs ofta utökad kapacitet hos webbhotellet. Inte bara för att alla ska kunna läsa det du skriver eller se dina videos utan också för att du själv kanske blir intresserad av statistik bakom besökarna. Vilka är det som läser, hur länge läser de och varifrån kommer de? Är det många som kommer från en viss webbtjänst kanske det lönar sig att sprida bloggen ännu mer just där.

Vill du lägga till andra tjänster till din blogg, en webbshop eller liknande är det förstås bra om webbhotellet erbjuder detta eller i alla fall lösningar som fungerar och går att lägga till vartefter.

Supporten är viktig

Som ambitiös bloggare vill du säkert testa olika saker, bädda in, länka, sprida och kanske få annonsörer för att tjäna pengar på din blogg. Välj ett webbhotell som har en bra support och ett bra utbud som går att växa i. Det här är jätteviktigt. Du kanske är superproffs på bilar eller matlagning och bloggar på hög nivå om just det. Men det betyder ju inte att du är världsbäst även på att hantera script, DNS-servrar eller kontrollpaneler på ditt webbhotell. Visst kan du göra en del själv om du vill och är road av det. Men annars är det verkligen guld värt med en bra support. En som stöttar och fixar, en som ger dig smarta tips när det behövs. Framför allt en som faktiskt svarar när du ringer eller mailar. Testa gärna i förväg. Förbered en enkel fråga och ring runt och jämför vilka svar du får. Gör samma sak med en fråga via mail. Notera i båda fallen hur lång tid det tar innan du får svar. Genom ett så enkelt test får du en indikation på vilket webbhotell som har en aktiv och kunnig support.

Pris och kvalitet

För de allra flesta som börjar blogga har priset en betydelse. En del letar efter gratislösningar, andra har lite mer pengar att satsa på något som först kanske mest är en hobby eller ett sätt att dela med sig av sitt intresse eller sin kunskap. Ett billigt webbhotell kan vara väldigt bra i vissa sammanhang, allt beror förstås på vilka behov och vilka krav du har. Vad är det du vill göra och åstadkomma?

Om du efter ett tag upptäcker att ditt billiga webbhotell inte kan erbjuda den där utökningen du så väl behöver, då går det förstås att byta, men det är inte säkert att det är jätteenkelt att få med allt du publicerat. Det kan tvärtom bli riktigt besvärligt och kostsamt ibland. Välj därför webbhotell som det går att växa i. Börja med ett litet billigt paket och lägg till funktioner eller kapacitet vartefter din blogg växer. Kolla redan från början om det är OK att ha annonser och kommersiell verksamhet, alla webbhotell tillåter faktiskt inte det.

Tjäna pengar på din blogg

Visst går det att tjäna pengar på att blogga. Det kostar inte särskilt mycket att komma igång, det finns många smarta lösningar som hjälper dig på vägen och genom sociala medier och ett stort nätverk går det att sprida information om bloggen nästan helt gratis. Det finns personer som försörjer sig med hjälp av sitt bloggande. Genom att göra bloggen känd kan de bli inbjudna till olika event och få hålla föredrag. De drar annonsörer till sig och kanske börjar sälja vissa produkter eller få reklamintäkter genom att skriva om vissa varumärken. Så visst går det. För att lyckas som bloggare bör du förutom ett bra webbhotell förstås, också ha en genomtänkt marknadsplan och gärna blogga inom ett område du är relativt ensam om. Du kan också koppla din blogg till exempelvis onlinekurser eller rådgivning inom ditt specialområde. Det finns rätt många möjligheter att tjäna pengar på det här viset. Men tänk efter först och se till att ha en långsiktig plan och tydliga mål.

Välj webbhotell som kan växa för proffsigt bloggande

Rätt webbhotell för dig är ett webbhotell som går att växa i. Lätt att komma igång med men med avancerade möjligheter att lägga till när det behövs.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet