WordPress – ett webbhotell?

WordPress är egentligen inte ett webbhotell i den bemärkelse som begreppet används generellt. Samtidigt som det är ett webbhotell ur en annan aspekt. Det är nämligen så att det finns två WordPress som erbjuder olika saker och så beror det lite på hur begreppet webbhotell definieras. Nedan kan du läsa mer om WordPress olika funktioner.

Mer om WordPress

För de allra flesta är WordPress känt som ett verktyg för att du ska kunna skapa en egen blogg. Det var så de lanserade sig från början och det var så som de slog igenom. Men, idag erbjuder de andra möjligheter också, vilket gör att de kan ses som ett webbhotell i alla fall.

Att “bara” erbjuda möjligheten att skapa en blogg med hjälp av verktyg på sidan räknas inte nödvändigtvis som att vara ett webbhotell. Om det däremot ingår att du kan skapa en egen hemsida i samband med att du skapar din blogg, så kan det räknas som ett webbhotell. WordPress kan i den bemärkelsen räknas som ett webbhotell eftersom de erbjuder den aspekten också.

Ur en annan aspekt erbjuder WordPress generellt ett publiceringssystem som sedan kan utökas med hjälp av olika plug-ins till att bli en mer fullfjädrad hemsida. Att tillhandahålla ett publiceringssystem innebär inte nödvändigtvis att den som erbjuder den tjänsten driver ett webbhotell, däremot gör deras plug-ins att just WordPress faller inom ramarna för kategorin ändå.

På senare år har WordPress börjat dela upp sina alternativ genom att hänvisa till deras .com-adress respektive deras .org-adress. På det sättet har de försökt tydliggöra skillnaden mellan att skapa en egen blogg med hjälp av deras publiceringsverktyg samt att skapa en fullfjädrad hemsida som kräver fler verktyg. Eftersom grundarna började som enbart ett publiceringsverktyg är det inte konstigt att det är på det sättet de är mest kända.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet