WordPress, passar det mig?

WordPress är en tjänst som erbjuder möjligheter för dig som inte är insatt i programmering att bygga din egen hemsida. Först och främst är tjänsten anpassad för dig som vill skapa en blogg av något slag, men det finns även diverse plugins som du kan använda för att skapa i stort sett vilken hemsida du vill. Den största uppenbara fördelen med WordPress är att det går snabbt att skapa en enkel hemsida, men att det samtidigt går att fördjupa sig om det är önskvärt.

 

Med hjälp av WordPress kan du på ett enkelt och snabbt sätt skapa flera sidor till din hemsida. Du kan själv bestämma hur texter och bilder ska formateras, direkt via tjänsten. Om du besitter grundläggande kunskaper i till exempel HTML så kan du använda dessa för att formatera dina texter och dina bilder om så önskas.

 

En av de allra bästa sakerna med att använda WordPress är de många plugins som finns. Om du exempelvis vill lägga in ett kontaktformulär på din hemsida så finns det någon där ute som redan har byggt ett. Med bara ett par knapptryck kan du se till att samma sorts formulär installeras på din hemsida. Detsamma gäller om du exempelvis vill lägga till annonser på ett smidigt sätt, eller följa vilka sidor dina besökare gillar mest genom Google Analytics. Det finns ett WordPress plugin för allt du kan tänka dig.

 

Oavsett om du är erfaren eller inte när det kommer till att skapa hemsidor så kan du finna ett lämpligt användningsområde för WordPress. Med hjälp av ett enkelt interface och mängder med smidiga funktioner har WordPress möjliggjort för även “average Joe” att skapa en hemsida, vilket är enormt hjälpsamt. Så starta din blogg, din webshopp eller din affiliatesida redan idag. Du kommer inte att ångra att du valde WordPress.