Byta webbhotell

Det är inte alls svårt att byta webbhotell om du har missnöjd eller har tröttnat på ditt gamla webbhotell. Det är i princip bara att köpa ett nytt webbhotell och säga upp det gamla. För de allra flesta av oss är det emellertid inte fullt så lätt att byta webbhotell eftersom man oftast har en eller flera hemsidor på det gamla webbhotellet som man förmodigen vill flytta över till det nya. Därför ska vi nu här på webbhotells.se ge dig en liten guide som visar hur du enkelt kan byta webbhotell även om du har flera domäner och hemsidor.

1. Skaffa ett nytt webbhotell. Leta upp ett bra webbhotell till ett bra pris som möter dina krav. Ett sånt webbhotell hittar du enkelt på webbhotells.se.

2. Flytta över dina domäner. För att kunna flytta över dina domäner till det nya webbhotellet måste du först få auktoriseringskoder för dina domäner av ditt gamla webbhotell. Normalt använder du sedan dessa koder i kontrollpanelen på ditt nya webbhotell där du kan enkelt kan föra över domänerna till ditt nya webbhotell. Exakt hur det här går till beror på webbhotellet, men du kan alltid få hjälp av ditt nya webbhotell om du skulle behöva det. Det är bara att kontakta supporten eller läsa hur man gör på deras hemsida.

3. Flytta över din hemsida till det nya webbhotellet. Efter att du har bytt webbhotell för dina domäner är det dags att flytta över dina hemsidor. Det finns webbhotell som kan hjälpa dig med detta, till exempel Miss Hosting, men det är egentligen inte så svårt att byta webbhotell även för sina hemsidor helt på egen hand. Så här gör du:

När du ska föra över en hemsida skapar du först en ny databas på ditt nya webbhotell under rätt domän. Använd samma användarnamn och lösenord som du har på den gamla databasen. När du har skapat en databas för du via ftp (till exempel via Filezilla) över materialet från din gamla databas till din nya. Du kan även först föra över materialet till din dator och sedan kopiera det till din nya databas.

4. Säg upp det gamla webbhotellet. Om allt gått som det ska bör du nu ha både dina domäner och fungerande webbsidor på det nya webbhotellet. Om något strular när du ska byta webbhotell bör du kontakta supporten så hjälper de dig. När allt ser rätt ut och dina hemsidor fungerar som vanligt säger du bara upp ditt gamla webbhotell. Många webbhotell har tack och lov ingen uppsägningstid alls.