Göra hemsida

Om du aldrig har haft en hemsida tidigare men funderar på att göra en så ska du läsa vidare, för här ska vi på webbhotells.se visa dig hur du steg för steg kommer igång med en hemsida.

1. Skaffa ett webbhotell

Ja, det första du bör göra är att skaffa ett webbhotell som du kan ha din hemsida eller dina hemsidor på. Du kan förvisso göra något som liknar en hemsida på wordpress.com eller blogger, men om du gör din hemsida där får du inte speciellt fria händer och det är därför mycket svårt att få din hemsida precis som du vill. Om du istället väljer att lägga din hemsida på ett webbhotell kan du välja mellan en mängd publiceringsverktyg som du kan skapa en riktig hemsida med.

2. Köp domän

Du måste även ha ett domännamn för varje hemsida du ska skapa. Domännamnet är i princip den webbadress din hemsida kommer att ha. Om du vill veta hur man väljer ut ett bra domännamn ska du läsa vidare under att välja domän.

3. Använd ett gratis publiceringsverktyg

När du har ett webbhotell och en domän är det bara sätta igång att göra en hemsida, men då behöver du också ett publiceringsverktyg som du gör hemsidan med. Här är några publiceringsverktyg som vi på webbhotells.se rekommenderar:

  • WordPress – WordPress ett mycket lättanvänt och kompetent publiceringsverktyg för dig som vill göra hemsida. Det är vårt förstahandsval.
  • Joomla- Joomla är också ett mycket bra och välkänt publiceringsverktyg för dig som vill göra hemsida, men det är inte riktigt lika lätthanterligt som WordPress.
  • Drupal – Drupal är ett mycket kompetent publiceringsverktyg som du kan göra hur snygga hemsidor som helst med, men det kräver mer kunskap om du vill göra hemsida med Drupal.
  • osCommerce – osCommerce är ett perfekt verktyg för dig som ska ha en e-butik.

Du kan oftast installera publiceringsverktyget direkt i din kontrollpanel på webbhotellet, annars får du göra en manuell installation.

4. Gör din hemsida

Nu när du har ett webbhotell, en domän och har installerat ditt publiceringsverktyg är det bara att sätta igång att göra din hemsida. Om du vill göra hemsida med WordPress, vilket vi på webbhotells.se rekommenderar att du gör, kan du läsa vidare under WordPress där vi beskriver hur du ska göra.

Därför rekommenderar vi WordPress

Anledningen till att vi rekommenderar just WordPress är att det är ett mycket lätthanterligt publiceringsverktyg som även nybörjare snabbt lär sig att hantera, och att möjligheterna med WordPress är oändliga. Om du använder WordPress när du bestämmer dig för att göra hemsida får du tillgång till tusentals nyttiga tillägg, massor av mallar och en massa nyttiga verktyg som gör att du får din hemsida precis som du vill ha den.