Gratis webbhotell

Internet har växt fort senare år och fler och fler skaffar sig egen hemsida vilket medfört att det ploppat upp företag som erbjuder gratis webbhotell. Ett gratis webbhotell är bara bra på ett enda sätt; det är gratis. Från alla andra aspekterna så är gratis webbhotell inte alls bra. Så om du vill komma undan billigt, rekommenderar vi istället det billigaste webbhotellet Miss Hosting.

Varför inte gratis webbhotell?

Den främsta orsaken till att man inte ska låta sin blogg eller hemsida ligga på ett gratis webbhotell är att dessa företag har en tendens att försvinna rätt som det är vilket allt som oftast betyder att även dina filer på deras servrar försvinner och det finns inte en suck i världen att få tillbaka hemsidan.

Andra orsaken säger sig självt. Det finns ingen som erbjuder dig någonting gratis för att vara snäll (såvida ni inte har en form av relation), utan de gör detta för att tjäna pengar. Gratis webbhotell tjänar pengar på så sätt att de lägger upp reklam (vissa mer än andra..) på din hemsida. Du bestämmer inte vilken reklam de lägger ut. Inte alla vill göra reklam för tex pokersidor.

Tredje orsaken till varför gratis webbhotell är ett dåligt alternativ är den tekniska aspekten, d.v.s upptid, utrymme, bandbredd, support m.m.

  • Du kan inte förvänta dig någon support om något strular.
  • Du kan inte heller förvänta dig att din hemsida kommer vara tillgänglig 24/7.
  • Begränsat diskutrymme och bandbredd (lite filer, lite trafik).

Detta stämmer inte på alla gratis webbhotell. Vissa vill helt enkelt bara marknadsföra sitt företag och låter därför kunderna använda deras servrar gratis i utbyte mot att de får mer uppmärksamhet. Dessa behöver inte ha reklam, dåliga upptider eller andra nackdelar, Men såna här typ av verksamheter är få och håller inte i längden.

Alternativ till gratis webbhotell

  • Skapa sig en gratis blogg på WordPress eller Blogg.se. På n.nu kan du skapa en webbplats som inte liknar en blogg. Dessa är stora tjänster och kommer med all sannolikhet att finnas kvar på internet länge. Nackdelen med detta alternativ är att du fortfarande är mycket begränsad.
  • Investera i ett riktigt webbhotell och domännamn. Du kan hitta webbhotell för under 20 kr i månaden som fungerar dugligt. Domännamn köper du för ungefär 100 kr i årsavgift. Totalt blir det 340 kr per år. Är det för mycket för att lägga på din hemsida?

Våran åsikt: vill man lägga ner mycket tid på att skapa sig en hemsida eller blogg så kan man lika gärna investera i ett riktigt webbhotell. Miss Hosting är ett billigaste alternativet.