Skapa trafik

Det finns massor av sätt att skapa trafik till sin hemsida. Det finns hela böcker skrivna om ämnet, men här får du i alla fall 8 tips på hur du enkelt kan öka trafiken till din hemsida.

1. Använd relevanta sökord i dina texter. Du bör ha med din hemsidas viktigaste sökord i dina texter, det vill säga såna sökord som folk ofta använder när de söker på nätet och som har med din sida att göra. Du bör inte trycka in sökord som många googlar på men som inte är relevanta, det irriterar bara folk. Använd gärna Googles AdWords sökordsverktyg för att hitta sökord som är relevanta för din hemsida och som många söker på.

2. Använd mycket text. Google och andra sökmotorer gillar mycket text. En hemsida med många undersidor och inlägg med mycket text (som även innehåller relevanta sökord) brukar göra att man hamnar högre upp i sökresultaten.

3. Gör inlägg i olika forum. Besök olika forum som diskuterar ämnen som relaterar till din hemsida. Engagera dig, skapa nätverk och tipsa om din hemsida. Länka även från dina foruminlägg till din hemsida om forumet tillåter det.

4. Byt länkar. Om dina vänner också har egna hemsidor kan du be dem länka till din hemsida och så länkar du tillbaka. Länkar gör att nya potentiella besökare kan upptäcka din sida och gör även att du hamnar högre upp på Google. Du kan även försöka få hemsidor och bloggar att länka till dig utan att du länkar tillbaka, sådana länkar kan du till exempel få via nätverk och kontakter. Dessa länkar driver trafik till din hemsida och gillas ännu mer av Google.

5. Sprid budskapet på Facebook. Om du har många vänner på Facebook bör du göra ett privat inlägg där du länkar till din sida. Du kan även starta upp en egen Facebooksida för din sajt och se till att dina vänner går in och gillar sidan. Det här kan få en enorm spridningseffekt.

6. Använd Google AdWords. Det kostar en slant att använda Googles annonssystem AdWords, men det kan det vara värt. Om du använder AdWords blir du synlig på Googles första sida när folk söker på något av dina sökord.

7. Skapa relevanta ordlistor på din hemsida och länka varje ord till en relevant undersida. Det här kan göra att du rankar högre på Google.

8. Skapa en blogg eller två på en bloggsajt som till exempel WordPress.com eller Blogger. Länka sedan från bloggarna till din hemsida. Bloggen bör helst vara seriös och ha vettig information så att folk börjar läsa den och sedan kanske klickar på dina länkar. Länkarna gör också att du hamnar högre upp på Google och andra sökmotorer.