Kontrollpanelen

En lätthanterlig kontrollpanel gör det mycket enkelt för dig att administrera domäner, webbplatser, databaser, e-postadresser och mycket annat. Det är därför det är bra om det webbhotell du väljer har en smidig kontrollpanel, framför allt om du aldrig har haft ett webbhotell tidigare. Men tänk på att en kontrollpanel som är lite svår att sätta sig in i inte nödvändigtvis behöver vara dålig, det kanske bara tar lite längre tid att lära sig den, och att en kontrollpanel som är enkel att lära sig inte nödvändigtvis behöver vara bättre. Det viktigaste är att alla funktioner finns i kontrollpanelen och att du inte behöver utföra en drös med kommandon för att utföra en enkel uppgift.

Nu ska vi visa dig hur en kontrollpanel bör se ut för att den ska räknas som bra.

Smidig domänhanterare

De flesta webbhotell har en bra domänhanterare som du kan köpa, överföra och förnya domäner med. Om du har många domäner är det bra om du kan göra bulkaktiviteter med hanteraren, till exempel förnya en hel bunt med domäner på en gång istället för att förnya dem en och en.

Enkel administrering av webbplatser

Det ska vara enkelt att slänga upp en webbplats utan en massa krångel. Du ska med ett klick kunna lägga grunden för din webbplats med Windows/IIS eller Linux/Apache, alternativt parkera din webbplats eller vidarebefordra besökaren till en annan webbadress. Helst ska kontrollpanelen ha en så kallad One Click Installer som du kan installera applikationer som WordPress eller Joomla med i ett enda klick. Om du är nybörjare eller har många WordPresswebbplatser är det här guld värt, annars måste du använda FTP för att göra detta.

Annat viktigt att titta på

  • E-posthanteringen bör vara smidig.
  • Enkelt att skapa en databas med egenvalt databasnamn och lösenord.
  • Enkel hantering av FTP-konton.
  • Smidig fakturahantering, gärna med en funktion som tillåter dig att redigera fakturan innan förfallodatum.

Om du är ute efter ett riktigt snabbt och stabilt webbhotell som ger dig ett stort utrymme och som har en kontrollpanel som uppfyller alla ovanstående krav kan du titta närmare på Miss Hosting. Billigt är det också.