FS Data
84:-/mån

FS Data

Vårt omdöme
Kundomdöme
 • Support
 • Stabilitet
 • Prestanda
 • Kontrollpanel
 • PrisFS data, ett lite exklusivare hostingalternativ. Sverigebaserat webbhotell. Över 15 000 kunder, många utav dessa är större företag. Två olika webbhotellspaket finns att välja på. FS Data erbjuder inte bara webbhotell utan även andra hostinglösningar som dedikerade servrar och VPS.

FS Data har funnits med ett bra tag och har under hela tiden haft ett bra rykte. 100% stabilitet på FS Data är en självklarhet. De har även en imponerande kundtjänst och har miljövänliga serverlösningar. Det som däremot inte är lika imponerande är priserna för både webbhotell och domännamn som ligger högt över medel. Dem får också ett annat minuspoäng för deras kontrollpanel. Men stabiliteten kompenserar upp dessa brister. Vi har faktiskt inte haft ett enda avbrott på många månader, vilket är ganska ovanligt i webbhotellsbranschen idag.

FS Premium XL

 • 84,50 (169) kr/månad – Erbjudande år 1 50% rabatt
 • 7 GB diskutrymme
 • 45 GB bandbredd

FS Pro XL

 • 299 kr/månad
 • 11 GB diskutrymme
 • 90 GB bandbredd

21 recensioner om FS Data

 1. FS Data är verkligen under all kritik, ett flertal driftstopp på en vecka och supporten är direkt otrevlig.

 2. Kör detta till företaget. Är nöjd.
  När man tittar på priserna på de andra webbhotelllen känner man sig lite lurad.

 3. snabba svar, korrekt info

 4. Helt värdelöst, långa kötider till supporten och när man kommer fram så är dom okunniga och otrevliga. Man tror att man får det man betalar för men det stämmer inte, dom är dubbelt så dyra som alla andra leverantörer men dubbelt så dåliga. Skärpning!

 5. Väldigt dyra, mycket drift problem. Jag kan verkligen inte rekommendera dem!

 6. Dyra, dålig support och en mängd säkerhetsbrister. Undvik!

 7. Vi har använt FS data de senaste 4 åren, de har ett tiotal omfattande avbrott per år på dagtid. Angiven driftstatus på deras hemsida är i 3 fall av 4 fel, då den inte uppdateras. Vi har använt deras Exchange mail, vilken absolut inte fungerar.

 8. Bra webbhotell. Ingen nertid alls sedan vi började ha våra sajter där.
  Fick nyligen hjälp av FS data med ett mycket invecklat problem, som egentligen jag själv var ansvarig för att fixa. Men de löste det snabbt.
  Tack!

 9. Jag har haft detta webbhotell i ett par år nu. Själva webbhostingen tycker jag fungerat helt OK förutom några små problem och vissa begränsningar i deras system. Mail däremot går inte att ha på FS Data. Det strular hela tiden och någon support får man inte. En så enkel sak som IMAP klarar de inte av att leverera. Det är också väldigt frustrerande att när man kontaktar support så får man en ny kontakt varje gång som trots att man ger ärendenummer på tidigare ärenden inte lyckas lösa ett återkommande problem snabbt. Undvik FS Data om ni vill slippa lägga massa tid på supportdiskussioner ang. mail.

 10. Är en glad amatör som nappade på ett erbjudande, minns inte pris. Ordinarie pris är lite för högt för mig. FS Data är dock det snabbaste webbhotellet jag testat. När jag mejlade supporten blev jag uppringd strax därefter och fick hjälp direkt. Jag är inte riktigt vän med kontrollpanelen (Waff) men det kanske man vänjer sig vid. Lite dåligt att man inte kan ändra namnservrar själv. kontaktar man support får man dock hjälp med det direkt men jag hade föredragit att ha möjligheten att göra det själv. Som kund kan man endast säga upp sitt avtal skriftligen. Det känns lite omodernt och sist jag kollade var det tre månaders uppsägningstid.

 11. Svåra att ha att göra med. Dyra som bara den och man kan inte göra mycket själv utan de tar istället betalt för enkla tjänster. Dålig kundservice.

 12. Flera avbrott VT-15. Nu har mailen legat nere i timmar efter en “uppdatering”. Går inte att komma in på deras supportsida.

 13. Dela med dig av din erfarenhet av detta webbhotell. Skriv gärna både det positiva och negativa.

 14. Jag är nöjd med FS data. De har senaste version av ex. php. och upplever att webbhotellet är snabbare än hos Space2u, betalar för FS pro. Hade tidigare space2u och vissa domäner har jag kvar där. Space2u har en trevlig kundservice men de lovade under många år att uppdatera bl a php vilket ej skedde därför blev jag tvungen att flytta:(

 15. Uselt i alla bemärkelser!
  Ständiga driftsstörningar som gjort vår webbshop mycket skada! Fullkomligt inkompetent och otrevlig support som inte klara av det som man gör reklam för bla wp-expertis! Vad ni än gör ha inga affärer med detta företag!

 16. Haft FS data i 12 år, varit upp och ner men på sista tiden har allt fungerar så himla bra verkligen!

 17. Ett webbhotell är ju inte bara teknik. Jag har haft Binero som plattform från Anders Ahleborgtiden,senare år har jag också FS-Data. Nu har jag blivit kontaktad av FS-Data och positivt hanterad ett antal gånger. Så detta med Webbhotell är ju både teknik och människor. Och slikt varierar.
  Men här har jag fått rätsida på mina grejor, medans Binero känns mer och mer främmande.

 18. Svårt att se vad som gör detta webbhotell exklusivt, gammal version av php, gammal basic kontrollpanel. Otrevlig och ohjälpsam support.

 19. Används till mitt företag. Supporten är opersonlig snudd på otrevliga (beror på vem man pratar med). Man ska vara Mycket insatt i hur ett webbhotell fungerar för att kunna använda t.ex. deras tjänster. Kanske inget för den som vill att det ska fungera enkelt.

 20. Trassligt, krångligt d.v.s omöjligt att använda deras kontakt via mail.

 21. Har använt A-data i cirka två är. Kör på det enklaste paketet för att driva en sajt om psykologi. Har inte märkt av någonting negativt. Sidan laddar snabbt oavsett besökarantal.

  Får ev uppgradera i framtiden..

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet