One
20:-/mån

One

Vårt omdöme
Kundomdöme
 • Support
 • Stabilitet
 • Prestanda
 • Kontrollpanel
 • PrisOne är just nu det billigaste webbhotellet på den svenska marknaden. Från 12 kr per månad så får du ett helt OK webbhotell som har kunder i 165 länder. One rekommenderas främst till privatpersoner som inte har så tungt belastade webbplatser och inte behöver så mycket lagringsutrymme. Enligt vår erfarenhet med One så får du i princip vad du betalar för. En tråkig sak som vi uppmärksammat är att One säger att de erbjuder “fri trafik”. Detta stämmer inte.

Förutom månadskostnaden så är det en uppläggningsavgift på 115 kr.

One erbjuder bland annat:

 • Enkel installation av applikationer
 • SSD
 • Virusskydd
 • Daglig backup
 • Google Adwords kupong

Paket 1: 20 kr /mån – 25 GB lagringsutrymme

Paket 2: 56 kr /mån – 200 GB lagringsutrymme

Paket 3: 96 kr /mån – 500 GB lagringsutrymme

56 recensioner om One

 1. Fungerat perfekt för mig i över fem år nu.
  Bästa rekommendationen ges!

  • Fungerar one.com’s hemside bygge med wordpress?!
   MVH D.

   • Nej. WordPress fungerar inte på one.com, även om de påstår det. Man kan installera en begränsad upplaga som one tillhandahåller, i vilken du t.ex. inte kan lägga till andra themes än de one har skapat.

    Detta blir man varse först när man betalat och försöker skapa en wp sida.

    • Men snälla du, klart det fungerar med WP som One inte tillhandahåller. Vill man ha en WP sida så är det bara att ladda upp den via FTP och installera den. Förstår inte att man komenterar nått man själv inte behärskar. Däremot så har jag erfarenhet att One inte tycker om när man belastar WP med allt för många plugins. Men å andra sidan så får man vad man betalar för.

     • Nej, de har för kort php timeout för att kunna säga sig vara en wordpress optimerade.
      Haft dem i cirkus 10 år. Men ska snart byta.
      Blivit mer och mer downtime på servern. Så ny när jag ska köra webbshop vill jag ha stabilare saker.
      http://www.skymf.se

    • Jag har en specialbyggd WP på One.com. Men det krävs ofta att man ringer deras support och frågar om hjälp för att göra det på One.com’s sätt.
     Fungerar utmärkt än så länge 🙂

  • Skit

 2. Har använt one.com så länge jag kan minnas, tycker dom är kanon. Har haft flera olika sajter på one och suporten är super.

 3. Har flera domäner hos One.com, samt har tillverkat hemsidor åt företag och föreningar som också blivit placerade på One.com. Det enda problem jag haft under 5 års tid är att ett av mina domän gick ned för räkning i 3 dagar på grund av att hårdvaran i ena servern gav upp.

  Det man kan anmärka på är att hemsidorna inte är blixtsnabba, trots begränsat innehåll. Men för 12 kronor per månad så får man räkna med att det kanske inte är det snabbaste på marknaden. Supporten är exemplarisk, med både snabb och kompetent personal.

  Det jag kan tycka är negativt är att One.com inte tar något som helst ansvar om din hemsida försvinner eller råkar raderas (har aldrig hänt mig dock). Men i deras avtal så står det utförligen att man inte har rätt att kräva någon som helst ersättning om något går på tok, oavsett om dom gjort något med vilje eller inte. Det kan göra många nervösa och oroliga.

  Dom är dock massivt stora med nästan 1 miljon kunder över hela världen, så det är inte så stor risk att dom helt plötsligt packar ihop och skiter i allt. =)

  • Jodå vår hemsida var borta när vi skulle uppdatera. Vi är en förening där aktiviteten varit låg under covid 19 och de hade bara säkerhetskopia för senaste 2 veckorna. Deras logg var bara 30 dagar och de påstod att den var i princip omöjlig att hitta i. Tycker att när man köper tjänsten av one.com så borde det finnas en säkerhetskopia av den senast uppdaterade hemsidan som sparas längre än 14 dagar samt att det bör gå att få upplysningar om varför sidan försvunnit.

 4. Man får vad man betalar för, vilket inte är mycket. Funkar till mindre komplexa webmasters.

 5. Sämsta. Kommer aldrig använda One igen.
  När du (som jag gjorde), betalade domän för ett år, 450kr i förskott. Så förbinder du dig att betala årligen tills det att du säger upp det. Om du tänkter som jag gjorde” Jag har den ett år, sen låter jag kontraktet förlöpa”, alltså: inte förnyar, eller betalar in mer. – Ja! då har du fel. Inkasso samt merkostnader för uteblivna betalningar osv. Värdelös kundsupport också.Så var noga med att hålla koll på avtalstiderna. Tillägg: Det är enklare att använda ett svenskt framför ett danskt företag.

  • Den sämsta o dyraste, fråm föra året 525 kr, till 808 i år. Nybörjare abgift de har skrivit, 486 kr trots att jag är kund 15 år. Värsta företag som finns. Skräp

 6. +Pris, gränssnitt och administration
  -Erbjuder bara en domän per konto, klena svarstider och bandbredd till webhostingen.

  För dig som är lite dumsnål och ska ha en (1) site, som inte är kritisk för eventuella affärer. Ligger i Danmark och går därför under andra direktiv och lagar än hosting inom Sverige.

 7. Har använt one.com länge,tycker att det fungerar utmärkt.
  webbhotell med bra support!Hög tillgänglighet på infrastrukturtjänsterna.
  Bra priser.

 8. De har haft strul med servranar några gånger, men det låga priset och den snabba och hjälpsamma supporten väger upp det. Kör fyra domäner hos dem och är nöjd. Nackdelen är att de bara har paket med hotell+domän samt inga nu-adresser.

 9. Fungerar inte alls, köpte paket för 1 vecka sen och har inte kommit igång än. Deras support går inte att ringa till och är bara på engelska. Helt värdelöst, rekommenderar inte till någon!!!

 10. one.com verkar anses som spam friendly hos flera blacklists. Detta resulterar i att mail lätt klassas som spam om man använder one eftersom mailen går genom deras mejlservrar.
  Vi har återkommande problem med att mejl som skickats från oss studsar efter att mejlservern blivit svartlistad. Detta helt utan att vi gjort några större mejlutskick.
  Därför kan jag INTE rekommendera företag som är beroende av att mejlen verkligen kommer fram att använda one som leverantör. I övigt är dom ok.

 11. Priset 12kr stämmer inte… förutom det uppenbara att moms tillkommer, så tillkommer dessutom avgiften för en domän (Det går alltså INTE att själv köpa domänen och bara ange one.coms dns-servrar….

 12. Efter 8 klanderfria år med 3 olika webbsidor som jag byggt och administrerar kommer ett brev från one.com
  Från november tar vi bort *.asp filer från våra servrar.
  Ingen hjälp eller förklaring…. DÅ var det dags att byta webbhotell då!

 13. Vad är detta Jag försöker driva ett företag. det blir till att byta web hotell omgående.

  Våre webmail-servere er for øyeblikket utilgjengelige på grunn av midlertidig overbelastning eller vedlikehold. Prøv igjen senere.

 14. Är det någon som har erfarenheter av one.com mejl?
  Skulle ni rekommendera att ett mindre företag har sina mejlkonton här? Tacksam att höra om era erfarenheter. Hälsn Anna

 15. Har haft One i flera år och sällan haft några problem. Priset var det som avgjorde placeringen och man får vad man betalar för. Är det billigt skall man inte förvänta sig allt för mycket. Trots detta har, i alla fall jag, inte upplevt att något har varit direkt dåligt. Ibland funkar det lite knackigt, men för det mesta flyter det på i hygglig fart.
  Har aldrig ringt supporten faktiskt, men har använt chatfunktionen. Fungerade utmärkt och fick hjälp inom ett par minuter. Bara en gång som problemet inte löst sig (500 error).

 16. Snabb support och bra tjänster, däremot inte tillräckligt snabb svarstid om du driver en kommersiell site. Väldigt mycket för pengarna, men rekommenderas inte om du tjänar pengar på din hemsida.

 17. Har haft One.com i nio år. Supporten sämre än den har varit. De verkar ha gett upp underhållet på vissa delar av sina tjänster.

 18. 115 kr i uppläggningsavgift? Skämtar dom med oss? Jag hade precis tänkt skriva på då jag såg detta. Nu fortsätter jag att leta efter något annat.

  • Hur lyckades du få 115 kr i uppläggningsavgift?
   Jag får 12 kr i uppläggningsavgift och jag prövade lägga till fler domäner + jämförde mellan 15GB – 2TB, ingen skillnad fortfarande 12 kr i uppläggningsavgift.

   Jag har haft One.com i flera år inte haft några problem.

 19. Fungerar OK för det mesta, kört både egensnickrad webbsida och WP. Men, men: mp3-filer (egen musik) fungerar inte alls att spela upp strömmande från webbläsaren. Det har fungerat i webbläsare förut men aldrig direkt i mobil (varken Android eller iOS). Man kan ladda ner filerna och spela upp, men hur många otåliga eller otekniska besökare gör det? Supporten har inget svar på det, bara typ: “nej, alla filer fungerar inte” etc.

 20. Upplever One.com som helt värd pengarna, allt har fungerat felfritt, både att lägga upp WP och mail.
  Har flera domäner på One.com under flera år och aldrig haft någon form av haveri. Har även varit i kontakt med support ett par gånger via mail och fått snabba urförliga svar.

 21. Mitt betyg skulle varit minusstjärnor om det hade funnits. Man borde få betalt för att ligga hos dem
  Det är omöjligt att kommunicera med dem eftersom de enbart erbjuder chatt och mejl. Man får sitta hur länge som helst och vänta då man chattar eftersom jag inte är den enda de chattar med. Det är inte alltid det är så lätt att förklara via chatt eller mejl vad man menar. Mejlar man får man svar inom några dagar, behöver man sedan ställa någon motfråga tar det ytterligare tid.

  Ett gott råd till er som inte vill ha strul. Välj någon där det finns telefonsupport även om det är dyrare.Det tjänar man på i längden. Detta är en snålvariant som jag bittert ångrar.

  Min mejl strular den skickar tomma mejl ibland och mottagaren får tomma mejl tillbaks när de skickat till mig. Chattade med one och det tog över en timma, då ska jag veta vilka mejl jag skickar och till vem som får tomma mejl och kopiera dessa och vidarebefordra till one för att de över huvud taget ska kunna felsöka. Hade jag kunnat prata med dem hade det löst sig på mycket kortare tid.
  Blev riktigt irriterad och bad om kontakt med närmaste chef. Denne sitter i Danmark. Grattis i en påse. Jag kommer nu att dissa detta simpla webbhotell och byta till en högre kostnad och det är det verkligen värt.

 22. Fick nyss en faktura från ONE.com och retar mig varje gång på momsen. Efter samtal med Skatteverket ställde jag tydliga frågor om deras org.nr. Skatteverket tolkade det som ogiltigt, ONE.com hänvisade till ett register, där fanns det inte med.Dem skickade länkar som hänvisade till företag med säte utanför EU, det kom bara blaha. Så, folks, ifrågasätt momsen så länge det inte kan redovisa hur inbetalningen sker till Skatteverket. För mig ter det sig att det ger en extrainkomst, med andra ord SVARTA PENGAR.
  MITT RÅD – UNDVIK ONE.COM!!!!

 23. Tekniskt undermåligt och supporten är ett skämt. Betala lite mer och få ett seriöst webbhotell.
  Chattsupport med engelskspråkiga från typ Bangladesh eller var de nu sitter (garanterat inte i Danmark) gör det svårt att lösa problem.
  Bottenskrapet när det gäller webbhotell.

  UNDVIK!

 24. Hr haft två domäner hos One i åtta år. Jag har aldrig upplevt några problem med dem. Deras support har jag bara varit i kontakt med två gånger under dessa åtta år. De har varit mycket tillmötesgående och kunniga vilket jag inte kan säga om det webbhotell som jag hadde innan (Loopia)

 25. Funderar på att flytta hit en site. Läste på hemsidan och ställde en fråga på engelska i chatten och fick svar på svenska efter tre minuter! Klart intressant alternativ.

 26. Deras webmail är värdelös och jag behöver verkligen byta till ett bättre alternativ, men eftersom det inte går att spara mailen så är jag stuck med den här lösningen tills jag har tid att sitta och gå igenom alla mail som jag vill spara och skicka dem till en annan e-mail adress innan jag byter… Helt värdelöst!!

 27. Jag har enskild firma och under iaf 5 år har jag haft one.com. Har haft perfekt support och priset är verkligen överkomligt, uppsägningstid 3 månader innan årsavtalet går ut annars förlängs det med 1 år.

 28. Har haft one.com i flera år nu. Men har just upptäckt att till en av våra domäner går inte alla mail fram. Supporten säger att det inte är något fel men det är det. Vi har gjort test från flera adresser som skickat ett mail till flera mailadresser på samma domän och andra domäner. Alla mail kom fram utom till den domänen vi har upptäckt problemet med. Men supporten kan inte hitta några fel.

  Ex. Ett mail skickas till
  D@domän1.se hos one.com – kom inte fram
  F@domän1.se hos one.com – kom inte fram
  G@domän2.se hos one.com – kom fram
  T@domän3.se Ej hos one.com – kom fram
  G@hotmail.com – kom fram

  Detta är inte okej och därför kan vi inte vara kvar då vi måste kunna lita på att mailen fungerar helt och fullt.

 29. Helt okej för det man betalar, fungerar bra och stabilt.

 30. sämsta webhotellet någonsin, dyrt och dåliga villkor. Var fösiktiga!

 31. VARNING ALLA SOM BESLUTAR SIG FÖR ATT ANVÄNDA ONE.COM

  De kan ändra inställningar utan att du vet om det. Ett exempel domän1.se har webbplats och domän2.se har databasen. DE TOG BORT ACCESSEN utan att varna!!

  Jag varnar allmänt om detta och supporten kan inte hjälpa dig!

  Nu skall jag ta med alla mina kunder från one.com så att det aldrig händer igen! Sånt här får aldrig aldrig hända!

 32. VARNING!!!
  De säger ingenting om att man bara får lägga upp 5 sidor! one.com har jag gillat mycket tidigare.
  Men ingenstans står att man bara har begränsat antal sidor!
  för att få fler måste man betala 50kr månaden extra.
  så 15+50 kr är lägsta priset för one.com!!
  sen kostar det bara mer för detta verkar gälla alla versionerna.
  Det är väl ok om man också talar om detta för kunderna INNAN man beställer.. men nu blev det som en stor överraskning!
  Falsk marknadsföring kallar jag detta.
  Har även pratat med supporten och ENDA sättet att få fler sidor var att betala in 50 kr i månaden.

  • Japp, jag håller med dig. Det är botten och de är inte att lita på.

 33. USELT!! Okunnig Support, minst sagt ombytligt webhotell där förutsättningar ändras lite hipp som happ. Inget för den som inte kan något om kodning, för den som kan något är det bara skrattretande – & koda något själv får du inte!

 34. Haft one.com i 3-4 år och har inget att beklaga mig över. Kundsupporten blixsnabb!! Nästan alltid relevanta svar och lösningar. Deras mallar kan vara begränsande faktor men då är det bara att installera WP och man har obegränsade möjligheter. Vad jag inte gillar är att man inte kan ladda upp filmer i deras mallar, bara YouTube-klipp. Dock har jag endast erfarenhet av en ganska liten webbsida med 5-6 sidor och 6-8 YT-videor. Har man mer omfattande webbsiter så vet jag inte hur one.com funkar.

 35. VARNING!
  Läs detta innan du väljer one.com som din leverantör av webhotel.
  De har precis satt mig och många andra användare i en väldigt dålig situation. Personligen har jag att välja mellan en prishöjning på 267%, eller att betala upp till 50 000:- kr för att flytta mina hemsidor till ett annat webhotell.
  One.com är fullt medvetna om vad de har gjort och hur det har drabbat deras kunder, men de väljer att ändå genomföra sina planer.
  Vem vet vad de tänker göra mot sina kunder i framtiden, vilket kan vara klokt att reflektera över om du funderar på att anlita dem som webhotel.
  Om du vill veta vem du anlitar när du väljer one.com, klicka i så fall på länken nedan och läs hela historien, med deras egna ord.

  https://www.dropbox.com/s/cqlxou1hnitxrba/One.com%20conversation.pdf?dl=0

 36. VARNING!!! VARNING!!! VARNING!!!
  Som andra har sagt:
  – USELT!! Helt värdelöst, rekommenderar inte till någon!!! UNDVIK ONE.COM!!!!
  – sämsta webhotellet någonsin, dyrt och dåliga villkor. Var fösiktiga!
  – Okunnig Support, minst sagt ombytligt webhotell.
  – De säger ingenting om att man bara får lägga upp 5 sidor!
  – Men ingenstans står att man bara har begränsat antal sidor!
  för att få fler måste man betala 50kr månaden extra.
  så 15+50 kr är lägsta priset för one.com!!
  sen kostar det bara mer för detta verkar gälla alla versionerna.
  – De kan ändra inställningar utan att du vet om det.
  – Tekniskt undermåligt och supporten är ett skämt. Betala lite mer och få ett seriöst webbhotell.
  – Priset 12kr stämmer inte… förutom det uppenbara att moms tillkommer,
  så tillkommer dessutom avgiften för en domän
  – Jag varnar allmänt om detta och supporten kan inte hjälpa dig!
  – Byta detta webbhotell omgående.

 37. Har själv använt One.com för över fem år sen men flydde. Jag hjälper ett par kompisar som har hemsidor gjorda med Joomla där fortfarande. En av dem flyttade förra månaden för att hemsidan inte fungerade längre efter senaste uppdateringen av sidan.

  ONE FUNKAR INTE MED JOOMLA!!!

  Det gick förut, fast det var krångligt. Nu får jag inget backup-tillägg att fungera längre. Eftersom man måste betala 16 kr extra per månad för att de ska ta backup så blir det inte så billigt till slut. Jämfört vad man får för pengarna är one dyrare än andra med bättre service.

  Basavgift för 5 GB webbutrymme : 12 kr
  Webbhotellet gör backuper : 16 kr
  Fler än fem sidor : 50 kr
  Summa inkl moms : 97,50 kr/mån

 38. Finns ingen anledningen att välja One.com för att de är billiga. Supporten är urusel och det går inte att ringa dem. Ta hellre ett dyrare hotell med bättre support. Tvivelaktig marknadsföring. Fick erbjudande om att uppgradera mig men det visade sig att det gick endast om jag samtidigt köpte en domän, vilket det inte stod om i utskicket.
  Aldrig mer One.com

 39. Dålig och ohjälpsam support, något hade hänt och mitt paket hade uppgraderats i sammanband med en wordpress installation, då deras gratis tjänst inte är gratis för wordpress utan kostar 380 extra ovan på de 700skr, något jag påpekade om, Att ingen information om att använder man deras wordpress, så kommer det bli ett kostnadspåslag. Väldigt dyrt.

  kanske värt om du har en sida som genererar pengar. Men om du inte har det så är det definitivt inte värt det. Sen att dom höjt med 50% är ganska mycket.

  Jag har hittat ett svenskt webhotell till en tredjedel av priset som jag kommer att köra på. Plus att deras support är trevlig kontro ones indiska support man hela tiden får snacka med, även om står att det är svenskar man talar med.

  Nä usch för one det kommer bara bli dyrare och mer ovärt. En sådan drastisk prishöjning är ett tecken på att det går dåligt så ni som har one.com nu, passa er. tänk om och hitta en säkrare plats.

 40. Har haft min sajt på one sedan fem år tillbaka. Har aldrig varit super, men tillräckligt för mina väldigt basala behov. Den senaste tiden har dock deras ekonomiavdelning (om de har en?) börjat strula och jag fick för tre månader sedan två påminnelsefakturor på en faktura som redan var betald. Supporten löste det till slut, men med en snäsighet som störde mig grovt. Idag fick jag besked om att min betalning inte fungerade igen – trots att täckning finns och banken inte ser några konstigheter med kortet. Så nu lägger jag ner, byter och rekommenderar inte One till någon som uppskattar ett enkelt, vänligt och kundfokuserat hotell.

 41. Tyvärr håller den inte riktigt måttet. Har haft One.com i 12 mån men fortfarande inte lyckats synka kalendern till mobilen. Söker man kontakt med supporten får man sällan hjälp. Dags att byta leverantör.

 42. One är sämst. Undvik. Inte ens mailen funkar.

 43. Har haft one.com i många år, kanske 15 och tyckt att de varit bra. Men för ett par år sedan blev det helt plötsligt jättemycket dyrare. Är inte teknisk på datorer och har inte fått igång varken min blogg eller hemsidan. Värdelös hjälp. Nu kostar det som kostade ca 400 skr för några år sedan helt plötsligt nära 1000 skr!!! Nej, verkar vara dags att byta, men det är oxå krångligt för en som inte har tillräcklig kunskap. Kan inte rekommendera detta hotell längre.

 44. Dyrt. “kostnadsfritt” knapp kostade mig en faktura på 800kr.
  One var bra för några år sedan.
  Man får väldigt lite för pengarna o då kostar det enkla ändå väldigt mycket.
  Lämnar efter 10år med dem.

  • Kommer att lämna de med efter tio år.

 45. Snabb support men dyrt för vad du får för pengarna.
  Väldigt begränsat vad som går att göra.
  Ens Fotogalleri listas på Google med one.com reklam som ej går att få bort.
  Värdelöst.

Lämna en recension

Din email publiceras inte.

Betygsätt webbhotellet