Vanliga frågor

Hur skaffar jag ett webbhotell?

Det är mycket enkelt att skaffa ett webbhotell. Välj ut ett webhotell som du tycker verkar bra här på webbhotells.se och klicka på besök. På hostinföretagets hemsida väljer du ut vilket paket du ska ha, registrerar dig med dina personuppgifter och betalar. Svårare än så är det inte, men du måste även skaffa ett domännamn om du inte redan har ett.

Hur snabbt kommer jag igång?

Om du betalar med bankkort eller med direktbetalning så kommer du igång så fort du har betalat.

Hur skaffar jag fler domäner?

Det kan du göra direkt i webbhotellets kontrollpanel och så fort du har betalat för domänen kan du normalt börja använda den.

Hur stort utrymme behöver jag?

Om du bara har några vanliga hemsidor med text, lite lågupplöst video och bilder så behöver du inte många GB, 10 – 30 GB räcker gott och väl. Om du planerar att lägga upp tiotals eller hundratals hemsidor eller ska ha några riktigt tunga hemsidor rekommenderar vi på webbhotells.se att du skaffar ett webbhotell som ger dig 200 – 250 GB i utrymme.

Hur många databaser behöver jag?

Du behöver bara ha en databas per hemsida och många webbhotell ger dig ett obegränsat antal MYSQL-databaser. Du bör emellertid alltid kolla upp att det webbhotell du funderar på att köpa ger dig tillräckligt många gratis databaser och att du får knyta så många domäner du behöver till webbhotellet.

Är det enkelt att byta webbhotell?

Det är inte alls svårt att flytta över sina domäner till ett nytt webbhotell, däremot kan det vara lite knepigt att flytta över innehållet på sina hemsidor. Kontakta alltid ditt nya webbhotell när det gäller flytt så hjälper de till och förklarar hur du ska göra.

Jag har aldrig gjort en hemsida tidigare, vilket publiceringsverktyg rekommenderar ni?

WordPress. WordPress är ett suveränt publiceringsverktyg som är lätt att lära sig trots att möjligheterna är oändliga. Det är lätt att få till en snygg hemsida med WordPress och du får tillgång till en massa nyttiga insticksprogram (plugins) som förbättrar din hemsida.

Är det enkelt att installera WordPress?

På många webbhotell kan du installera WordPress med några klick vilket inte kräver någon kunskap alls. Annars kan du installera WordPress via FTP. På wordpress.org får du information om hur du gör detta.

Är en VPS ett bättre alternativ för mig?

Om du vill lägga lite mer pengar för att få en lite snabbare och stabilare lösning så är VPS ett utmärkt alternativ. En VPS är mer flexibel än ett webbhotell men kräver ibland lite mer kunskap. Det finns emellertid VPS:er som är lika enkla att hantera som ett webbhotell. För de flesta räcker emellertid ett webbhotell långt.

Är en dedikerad server något för mig?

Om du har en viktig företagshemsida, en Webbshop eller sajt som du lever på är en dedikerad server det bästa valet för dig. En dedikerad server är grymt snabb och stabil vilket gör att din hemsida alltid kommer att vara tillgänglig och laddas snabbt i dina besökares webbläsare.