VPS

VPS (Virtual Private server) är det perfekta alternativet för dig som vill ha en riktigt snabb och stabil lösning med en stor flexibilitet utan att behöva lägga ut för mycket pengar. Tidigare var en VPS ganska så dyr, men idag har priserna gått ner rejält och det har därmed blivit ett prisvärt alternativ till webbhotell och ett mycket billigare alternativ än en dedikerad server.VPS - Som vi rekommenderar

Miss Hosting VPS

Miss Hosting är den leverantören vi rekommenderar först alla gånger, med stabila och bra VPS lösningar driftas hemsidor för flera kunder. Deras infrastruktur är helt molnbaserad vilket garanterar din server 99.99% upptid.

Läs mer på www.misshosting.se Beställ VPS »

FS Data VPS

FS Datas VPSer är enligt oss väldigt stabila, och körs på grön energi. Supporten är extraordinär. Ett mindre hostingbolag som bryr sig om kunderna.

Läs mer på www.fsdata.se Beställ VPS »

Vad är en VPS?

I praktiken fungerar en VPS på samma sätt som en dedikerad server, men istället för att du får en helt egen server får du ett virtuellt utrymme som fungerar som en egen server. Detta utrymme brukar emellertid vara uppdelat på flera servrar vilket bidrar till en högre stabilitet och påverkar inte prestandan negativt.Egenskaper

  • Du får ett eget utrymme vars prestanda inte påverkas av andra användare.
  • VPS är en mycket skalbar lösning. Det är enkelt att upp- och nedgradera sin VPS både när det gäller utrymme och processorkraft.
  • Du får en betydligt större flexibilitet än vad ett webbhotell kan ge dig. Du kan i stort sett använda dig av vilken programvara och vilka applikationer som helst och du kan använda din VPS:s som spelserver, e-postserver och filserver om du känner för det.
  • En VPS är en mycket snabb och stabil lösning. Prestandan brukar överträffa de flesta webbhotell och upptiden brukar vara högre.


Bra för SEO Hosting

Idag finns det flera hostingföretag som erbjuder mycket prisvärda VPS-lösningar för SEO Hosting. Du kan knyta hela 50 – 100 unika IP-adresser till din VPS vilket naturligtvis är bra om du vill driva trafik till dina hemsidor med hjälp av egna länkar utan att straffas av Google. Denna möjlighet får du inte om du skaffar ett webbhotell, däremot finns SEO Hosting även för dedikerad server men denna lösning är betydligt dyrare.VPS vs webbhotell

Fördelar VPS: Snabbare, stabilare, mer skalbar och mer flexibel än ett webbhotell. Din VPS påverkas inte av andra användares beteenden som i värsta fall kan slöa ner ditt webbhotell.

Nackdelar VPS: Dyrare och snäppet svårare att hantera än ett webbhotell för nybörjaren. Idag erbjuder emellertid många hostingföretag en lättanvänd kontrollpanel för sina VPS:er.VPS vs dedikerad server

Fördelar VPS: Mycket billigare och lite enklare att hantera för nybörjaren.

Nackdelar VPS: Ofta inte riktigt lika snabb och stabil som en dedikerad server. Dessutom finns det en minimal risk för att du kan drabbas av boot virus som en annan användare dragit på sig när du använder dig av VPS, men eftersom din VPS oftast är uppdelad på flera serverar är det inte så säkert att du kommer att lida någon större skada av virusangreppet.

Vi på webbhotells.se anser att fördelarna med en VPS överväger nackdelarna och att det är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en riktigt snabb och stabil hemsida eller som vill använda ditt utrymme till något annat än hemsidor.