Offshore hosting

Här på webbhotells.se presenterar vi framförallt de bästa webbhotellen i Sverige, men du kan naturligtvis även välja ett webbhotell som inte ligger i Sverige, det vill säga använda dig av offshore hosting. Det har egentligen inte så stor betydelse om du väljer ett svenskt webbhotell eller ett webbhotell offshore, det viktigaste är att du väljer ett bra webbhotell.  Trots det finns det några för- och nackdelar med att välja ett utländskt webbhotell framför ett svenskt webbhotell.

Fördelar med offshore hosting

Stort utrymme och trafik för en liten peng. Det finns riktigt billiga och bra webbhotell offshore som kan ge dig obegränsat med utrymme och en obegränsad trafikmängd (bandbredd). Webbhotellet Hostgator, till exempel, ger dig fritt utrymme och fri trafik för mindre än 4 dollar i månaden. Anledningen till att det kan vara så billigt är inte att webbhotellet är dåligt utan för att Hostgator säljer enormt stora volymer och därför kan pressa priserna. Hostgator är nämligen ett utmärkt webbhotell som både är snabbt och stabilt. Idag får du emellertid ett riktigt stort utrymme för en nästan lika liten peng även i Sverige.

Många verktyg och obegränsat antal domäner och databaser. Offshore webbhotell brukar även ge dig många suveräna verktyg som underlättar ditt arbete med hemsidan och du brukar normalt kunna knyta hur många domäner och databaser som helst till webbhotellet. Även i Sverige finns det numera många webbhotell som ger dig gratis verktyg, som ger dig ett obegränsat antal domäner och tillåter att du knyter hur många domäner som helst till ditt webbhotell.

Nackdelar med offshore hosting

Inga .se-domäner. En liten nackdel med offshore webbhotell är att du oftast inte kan registrera .se-domäner hos dem, men det är egentligen inget större problem eftersom du kan registrera domänen någon annanstans och sedan knyta den till ditt webbhotell.

Endast engelska gäller. Du bör såklart inte välja offshore hosting om du inte är så bra på engelska eller är dålig på den terminologi som har med webbhotell att göra. Om du inte är bra på engelska kan det bli komplicerat för dig när du behöver support, men också när du arbetar i kontrollpanelen.

En annan nackdel är att IP adresserna inte är svenska, vilket kan ha en negativ effekt i SEO-syfte.

Som du ser är skillnaden mellan ett svenskt webbhotell och ett webbhotell offshore inte speciellt stor, det viktigaste är att du väljer ett riktigt bra webbhotell.